Gündem Mide ağrısına ne iyi gelir ve nelere dikkat etmelisiniz?

Mide ağrısına ne iyi gelir ve nelere dikkat etmelisiniz?

17.04.2018 - 15:21 | Son Güncellenme:

Mide ağrısı çekenler için hafif gıdalar tüketmek, mideyi zorlamayan besinler almak işe yarayabilir. Bu dönemde özellikle kızartmalar, hazır gıdalar ve süt ürünlerinden uzak durmalısınız. Mide ağrısı kronik bir rahatsızlık haline geldiyse mutlaka uzman bir doktora görünmek gerekir. Mide ağrısının herhangi bir gıdaya alerjik tepkime sebebiyle gerçekleşip gerçekleşmediği araştırılmalıdır.

Mide ağrısına ne iyi gelir ve nelere dikkat etmelisiniz

Sıvı Tüketimi

Haberin Devamı

Mide ağrısı yaşarken bol su tüketmek oldukça önemlidir. Mide ağrısından dolayı yaşanan ishal durumundan kaynaklı su kaybını bol su tüketerek dengelemek mümkündür. Vücudun su kaybetmesi mide bulantısına sebep olur ve mide ağrısı daha şiddetli seyreder. Bu durumun yaşanmaması adına bol su tüketmeye özen gösterilmelidir.

Az Yağlı Besinler

Mide ağrısı üzerinde sağlıksız beslenmenin büyük rolü vardır. Bu durumda mutlaka gün içerisinde fastfood tarzı yemeklerden uzak durarak sağlıklı yağlardan yapılmış yemekleri tüketmek daha doğru olacaktır. Bu şekilde mide ağrısını hem hafifletecek hem de daha şiddetli seyretmesini engelleyeceksiniz.

Lifli Gıda Tüketimi

Mide ağrısı çekerken yemek yememe sorunu yaşanır. Genellikle ishal ve başka rahatsızlıklara yol açan mide ağrısını azaltmak için mutlaka içerisinde lif bulunan ürünler tüketilmelidir. Bu şekilde bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlayarak mide ağrısının şiddetlenmesi önlenmiş olacaktır. Özellikle koyu yeşil renk sebzeleri tüketerek hem mide ağrısını hafifletecek hem de bağırsakların işlevinin sağlıklı yürümesini sağlayacaksınız.

Haberin Devamı

Yoğurt Tüketimi

Yoğurt sindirime yardımcı bir gıdadır. Yoğurt mide için ideal besinler arasındadır. Mide ağrısı çekilen dönemde yoğurt tüketmeye özen gösterilmelidir.

Diğer Öneriler

• Gaz yaptığı bilinen fasulye ve brokoli gibi besinlerden bu dönemde uzak durulması önerilmektedir.
• Özellikle gece gıda tüketiminden kaçınılmalıdır.
• Mide ağrısı çekilen dönemde süt ürünlerinden uzak durulmalıdır.
• Sırt üstü uzanmak ve ayak altına yastık koyarak uzanmak mide ağrısını hafifletecek yöntemlerden biridir.
• Mide üzerine sıcak su torbası yapmak mide ağrısını hafifletecektir.
• Herhangi bir besine alerjiniz olup olmadığından emin olmak için uzman görüşü almanız faydalı olacaktır.