Gündem ‘Milletimizin mesajını aldık’

‘Milletimizin mesajını aldık’

02.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin geçici sonuçlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

‘Milletimizin mesajını aldık’

Bahçeli özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

KARARA SAYGIMIZ TAM: Milli irade sandıkta tecelli etmiştir. Aziz milletimizin takdir ve tercihi başımızın üstündedir. Sandıktan çıkan demokratik karara saygımız da tamdır. Milletimizin sandık vasıtasıyla verdiği mesaj mühimdir. MHP bu demokratik mesajı almış, seçim sonuçlarının çok boyutlu değerlendirmesini yapmak üzere kolları sıvamıştır. Ekonomik şikayetlerin toplumsallaşıp siyasal alana sirayetiyle tepkisellik dozu bir hayli fazla olan sonuçlar ülke genelinde tezahür etmiştir.

İKTİDAR DEĞİŞMEDİ: MHP ve Cumhur İttifakı’nın çok cepheli mücadelesine karşılık DEM takviyeli CHP’nin konjonktürel kimi rahatsızlık ve memnuniyetsizlikten istifade ederek sivrildiği açıktır. Fakat Türkiye’yi yöneten iktidar değişmemiştir. İktidar değişikliği olmuş gibi dedikodu çıkaran, erken seçim yaygarası koparan, bu kapsamda akıl tutulması yaşayan çevrelerin şuursuzca hareket etmesi tek kelimeyle aymazlık ve ahlaki çarpıklıktır. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi görevinin başındadır. Her alanda atılım ve reform hamlelerine kararlılıkla devam edecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan devletin başıdır ve desteğimiz sonuna kadar arkasındadır.

Haberin Devamı

MİLLET GÜNDEMİ TAYİN ETTİ: Milletimiz yerel seçimler kanalıyla bilhassa sosyal ve ekonomik sıkıntılarını paylaşmış, önümüzdeki sürecin gündem konusunu tayin etmiştir. Egemenlik, yetki milletindir, siyasi istikrarı ekonomik istikrar ve gelişmişlikle perçinlemek hepimizin ortak sorumluluğudur.

ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR: Çok yoğun bir kampanya dönemine imza atan, gece gündüz çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza, AK Parti’ye gönül vermiş kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

 

‘KAYIPLAR TELAFİ EDİLECEK’

Bahçeli, “31 Mart seçim sonuçlarını kim nasıl yorumlarsa yorumlasın, MHP müessir bir başarı elde etmiştir. MHP ve Cumhur İttifakı daha çok çalışacak, milletle daha çok hemhal olacak, cesameti yaygınlaşan sorunların çözümüyle birlikte yerel yönetimlerdeki mevzi kayıplar da mutlaka telafi edilecektir” dedi.