Gündem Milliyet yazdı Mila’ya kavuştu

Milliyet yazdı Mila’ya kavuştu

04.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’da, meme kanseri tedavisi gören ses sanatçısı Serpil Alkan, Mila isimli King Charles cinsi köpeğini, Unkapanı’ndaki arkadaşlarına emanet etti.

Milliyet yazdı Mila’ya kavuştu

ELİF ALTIN İstanbul - 1 Haziran’da Unkapanı civarında bir aracın çarpıp kaçması sonucu ağır yaralanan Mila, kaza anını gören bir kadın tarafından Kemerburgaz Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’ne teslim edildi. Köpeğinin barınağa götürüldüğünden 6 Haziran’da haberdar olan Alkan, 7 Haziran’da barınağa gitti. Ancak Alkan’dan köpeğin kendisine ait olduğunun ispatlaması istendi. Alkan, evraklarıyla birlikte 9 Haziran’da tekrar barınağa gitti. Ancak köpeğinin başka birine sahiplendirildiğini öğrendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Alkan, yaşadıklarını

Haberin Devamı

Milliyet ile paylaşmıştı. Alkan’a bakımevinden mutlu haber geldi. Yetkililer, Mila’yı sahiplenen aileye Alkan’ın köpeğini geri istediğini iletti. Köpeği geri vermek istemeyen aile, bakımevinden Alkan’ın kanser hastası olduğunu belgelemesi halinde köpeği verebileceklerini söyledi. Alkan, hastalığının belgelerini aileye iletince Mila’ya kavuştu.

‘Çip yoksa, sahipsiz’

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkanı Gülsaniye Ekmekçi, “Aşı karnesi aslında bir delil olarak değerlendirilebilir ama herkes çok rahat çıkartabiliyor bunu. Onun için esas olan çiptir. Aşı karnesi tek başına delil olmaz. Çip yoksa sahipsiz hayvan diye değerlendirilir” dedi.