Gündem Milliyet'e ‘çevre duyarlılığı’ ödülü

Milliyet'e ‘çevre duyarlılığı’ ödülü

27.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Anadolu bitkilerinin binlerce yıldır güzellik ve sağlığa sunduğu katkıların anlatıldığı 3. Iva Natura Kısa Film Yarışması’nın birincisi UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzaj Alanı’nda çekilen Hevsel filmi oldu.

Milliyete ‘çevre duyarlılığı’ ödülü

Oğul otu, yabani lavanta ve mor reyhan gibi Anadolu’nun yabani otlarından kozmetik ürünler yapan Diyarbakırlı kadınların konu edildiği belgesel 7 çocuk annesi Perişan Cafri’nin hayat hikayesini anlatıyor. Anadolu’nun zengin bitki örtüsüyle yapılan doğal kozmetik ürünlerinin anlatıldığı yarışmada Hevsel belgeselinin yönetmeni Gül Merve Akıncı ödül alırken, Milliyet muhabiri Gökhan Karakaş da çevre ve ekoloji duyarlılığı haberleriyle ödül aldı.

Haberin Devamı

Kuzey Yarımküre’nin ılıman iklim kuşağında yer alan ve tüm Avrupa kıtasındaki bitki türlerinin yüzde 75’ine ev sahipliği yapan Anadolu’nun biyolojik zenginliğini anlatmak için 3 yıldır düzenlenen Iva Natura Kısa Film Yarışması’nın kazananları açıklandı. Ülkemizde yetişen bitkilerin güzellik ve sağlığa katkılarının konu edildiği yarışmada birinciliğe Hevsel filmiyle Gül Merve Akıncı, ikinciliği ‘Karakılçık’ ile Derya Manaz, üçüncülüğü ‘Can Nene’ ile Gökmen Küçüktaşdemir kazandı. Hevsel kısa belgeselinin yönetmeni Gül Merve Akıncı, bitkilerden gelen sağlığın kuşaklardır Diyarbakırlı kadınların birbirine aktardığı bir sır olduğunu söyledi.

Milliyet Gazetesi muhabiri Gökhan Karakaş da, Anadolu’nun doğasının ve ekolojisinin gelecek kuşaklara aktarılması için yaptığı duyarlı haberler nedeniyle ödül alan isimlerden biriydi.