Gündem Milliyet’in gündeme getirdiği ‘Gizemli Fatin’ konuştu: Orada olmayan birini seçmiş

Milliyet’in gündeme getirdiği ‘Gizemli Fatin’ konuştu: Orada olmayan birini seçmiş

05.01.2024 - 06:50 | Son Güncellenme:

Seçil Erzan’ın kırık cep telefonundan kurtarılan mesajlaşmalarda Erzan’ın eski nişanlısı Avukat Candaş Gürol’un “işin içinde” olduğunu söylediği, Arda Turan’ın da parasını alamayacağını anladığında numarasını istediği Fatin isimli kişinin kim olduğu merak konusuydu.

Milliyet’in gündeme getirdiği ‘Gizemli Fatin’ konuştu: Orada olmayan birini seçmiş

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - Dün yayımlanan haberimizin ardından Milliyet’e ulaşan Fatin Seven, söz konusu kişinin kendisi olduğunu belirterek açıklamalarda bulundu. 

Haberin Devamı

İsminin dosyada geçtiğini ilk kez bu haberle öğrendiğini söyleyen Seven, şunları anlattı: “Açıkçası haberi görünce başımdan aşağıya kaynar sular döküldü.

Ben 2006-2012 yılları arasında DenizBank’ta çalıştım. Fon yönetiminde hazine uzmanı olarak çalışıyordum. Seçil Hanım ve Seçil Hanım gibi yüzlerce portföy yöneticisinin hazine işlemlerini biz yapıyorduk. Seçil de o dönem Çorlu’daki şubede portföy yöneticisiydi. Benim kendisiyle tanışıklığım bu kadar. 10 yıldır da ne görüşmem ne de konuşmam oldu. Ama konuyla uzaktan yakından alakam olmamasına rağmen Seçil beni de yaktı. Annemin kalbine iniyordu, ‘Oğlum doğruysa söyle’ diyor. Eşim de, ‘Sen sevgilisi miydin?’ diye sordu. Allah’tan eşim de eski DenizBank çalışanı ve konuya vakıf olduğundan içine çekildiğim durumu anladı.” 

Haberin Devamı

NEDEN ONU SEÇTİ? 

Seven, Erzan’ın ismini neden kullanmış olabileceğiyle ilgili de, “Fatin hazinede çalışmış mı çalışmış. Hem de yedi yıl. Fatin’e ulaşılması kolay da değil. Hazinede çalışmış ancak şu an orada olmayan birini seçmiş demek ki, aklına da ben gelmişim” dedi. 

Candaş Gürol’un da haberden sonra kendisini aradığını söyleyen Seven, şunları söyledi: “Candaş Ağabey bana, ‘Bu olay üç yıl önce çıktığında Seçil, sürekli bana ‘Fatin arıyor’ deyip kaçınca ben de seni araştırdım. Bambaşka bir bankada olduğunu gördüm. Seçil’e de seni bulduğumu ve seninle konuşacağımı söyledim. Seçil de, ‘Ne olur arama’ falan dedi. Sonra senin evli barklı kendi halinde bir insan olduğunu öğrendim’ dedi. Candaş, Arda Turan’ı arayıp, ‘Fatin diye birisi yok. Seçil uyduruyor. Bizi kandırıyor’ demiş. O sırada Arda sürekli şey diyormuş, ‘Fatin’in numarasını bulursan bana ver.’” 

Seven, ayrıca “Seçil saf bir tipti. Bu kadar insanı nasıl kandırdı bilmiyorum. Konulara çok hakim değildi, sürekli hata yapıyordu, müdür olduğuna çok şaşırdım. Seçil’in tek başına olduğunu sanmıyorum. Muhakkak arkasında biri vardır” dedi.

‘FON’ İÇİN BAŞKALARINI İKNA ETMEYE ÇALIŞTI 

Bilirkişi raporunda Erzan’a 1 milyon 800 bin dolar kaptıran Mert Zeydanlı’nın yazışmaları da yer aldı. Mesajlarda Zeydanlı’nın sürekli parasını sorduğu, zor durumda olduğunu söylemesine rağmen Erzan’ın Zeydanlı’yı oyaladığı görülüyor. Erzan’ın, Zeydanlı’dan devamlı para istediği ve Zeydanlı’nın da yeni kişileri fona girmeye ikna etmeye çalıştığı ve kredi çektiği de görüşmelere yansımış. Bir konuşmada Zeydanlı endişeli olduğunu söyleyince, Erzan “Canım senlik bir şey yok” diyor. Zeydanlı da “Ya tamam birlikteyiz Seçil. Seni beni mi kaldı neler ettik beraber” yanıtını veriyor.