Gündem Miras davası... Mehmet Tatlıcı’ya bilirkişiyi etkileme suçundan dava! 'Ben konuşmadım'

Miras davası... Mehmet Tatlıcı’ya bilirkişiyi etkileme suçundan dava! 'Ben konuşmadım'

18.11.2023 - 15:14 | Son Güncellenme:

Merhum iş insanı Mehmet Salih Tatlıcı’nın milyonlarca dolarlık büyük serveti için çocukları arasında yıllardır süren miras davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Miras davası... Mehmet Tatlıcı’ya bilirkişiyi etkileme suçundan dava Ben konuşmadım

İstanbul’da 1960’larda açtığı tatlıcı dükkânıyla iş hayatına atılan, 1980’lerde Türkiye’nin sayılı zenginleri arasına giren ve 22 Şubat 2009 tarihinde hayatını kaybeden Mehmet Salih Tatlıcı vefatının ardından geriye onlarca davaya konu yüklü bir miras bıraktı. Tatlıcı’nın vefatından sonraki malların paylaşımı ile ilgili aile bireyleri arasındaki hukuk savaşları devam ediyor.

Tatlıcı’nın vefatından 3-4 yıl önce ikinci eşi Nurten ve oğlu Uğur Tatlıcı’ya bıraktığı gayrimenkuller ve şirket hisseleri ile ilgili Tatlıcı’nın ilk eşi Bedriye hanımdan olan çocukları Ahmet, Mehmet ve Ali Tatlıcı İstanbul 19. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açmıştı. Dava sürecinde Salih Tatlıcı’dan kalan malların idaresini mahkemenin atadığı tereke gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

MEHMET TATLICI’YA DAVA

Dava sürecinde mahkemenin talebi ile baba Tatlıcı'dan miras kalan gayrimenkullerin değerlerinin tespiti için bilirkişi raporu alındı. Raporu, mahkemenin atadığı bilirkişi Mehmet Taş hazırladı. Ancak Nurten Tatlıcı ve oğlu Uğur Tatlıcı savcılığa başvurarak bilirkişi raporunu hazırlayan Mehmet Taş'ın, kendilerine ait taşınmazların değerini yüksek, aynı muhitte benzer nitelikteki tereke taşınmazlarının değerini ise kasıtlı olarak düşük gösterdiğini belirtti. Anne ve oğul Tatlıcı, avukatları aracılığıyla bilirkişi Taş'tan şikayetçi oldu. Bilirkişi Mehmet Taş hakkında, “görevi kötüye kullanma” suçundan dava açıldı. Dava sürecinde Mehmet Taş’ın HTS kayıtları incelenince Mehmet Tatlıcı ile defalarca konuştuğu tespit edildi. Tespitin ardından, Mehmet Tatlıcı hakkında, “yargı görevini yapanı etkileme” suçundan dava açıldı.

Haberin Devamı

“ÇALIŞANIMLA KONUŞMUŞ OLABİLİR”

Mehmet Taş’ın yargılandığı dava ile birleştirilen dosya kapsamında Mehmet Tatlıcı ilk kez savunma yaptı. İstanbul 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklar Mehmet Tatlıcı ve Mehmet Taş avukatları ile birlikte katıldı. Duruşmada savunma yapan Mehmet Tatlıcı, bilirkişi Mehmet Taş ile hiç görüşmediğini söyleyerek, “Ben kendisine telkinde bulunmadım. Ancak Serap hanımla görüşmüş olabilirler. Serap hanım babamın vefatından sonra benim gayrimenkullerimle ilgilenmektedir” dedi.

Mehmet Taş ise yaptığı savunmada, yıllardır bilirkişilik yaptığını söyleyerek, “Nurten Tatlıcı beni hem kurula hem savcılığa şikayet etmiştir. Takipsizlik kararı aldım. Ben suç işlemedim. Beraatimi talep ediyorum” dedi. Savunmaların ardından mahkeme bilirkişi raporunun beklenmesi için duruşmayı erteledi.