Gündem MOSSAD'ın şeytan üçgenine 'MİT' darbesi

MOSSAD'ın şeytan üçgenine 'MİT' darbesi

03.07.2023 - 14:40 | Son Güncellenme:

Milli İstihbarat Teşkilatı, Türkiye'de faaliyet gösteren casuslara yönelik gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarından sonra yeni bir operasyona daha imza attı. Türkiye'de yaşayan yabancı kişileri teknik takibe alan özel eğitimli 7 casus daha kıskıvrak yakalandı.

MİT, Türkiye'de faaliyet gösteren casuslara yönelik gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarından sonra yeni bir operasyona daha imza attı. Türkiye'de yaşayan yabancı kişileri teknik takibe alan özel eğitimli 7 casus daha kıskıvrak yakalandı.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen siyasal ve askeri casusluk operasyonunda yakalanan Ahmet Koray Özgürün, Alperen Erkut, Halid Alnebhen, Gizvan Amori, Nizar Saaddeddin, Muhammed Murii ve Khaled Nijim adlı 7 kişi, sorgularında Mossad'a çalıştıklarını tek tek itiraf etti. Toplamda 9 hücreyle bağlantılı 56 şahsın Mossad'a çalıştığı değerlendiriliyor.

Film senaryolarını aratmayan operasyonun ayrıntılarını CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı.

Nihat Uludağ'ın açıklamaları şöyle:

SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER

MOSSAD'a bağlı 9 ayrı İsrail istihbaratçıya bağlı olarak çalışan üst hayalet hücre bunlar. Bunlar hayalet hücrenin en üstünde yer alan MOSSAD ajanları. MOSSAD'ın özel kamplarında eğitim almış hayalet hücre... Bunların Türkiye'de bulunan yabancı kişilerin bilgilerini ele geçirdikleri, MOSSAD'ın hücrelerine gönderdikleri tespit edildi. MİT'in istihbarata karşı koyma timleri var. Bunlar 10 ayrı ekip. Yoğun çalışmalar sonucunda, hayalet hücrenin çalışmaları tespit ediliyor. Türkiye'de faaliyet yürüttükleri tespit ediliyor. Film gibi operasyonla 7 isim gözaltına alındı. Hepsi de suçlarını itiraf etti.

Haberin Devamı

MOSSADın şeytan üçgenine MİT darbesi

ALIŞIK OLDUĞUMUZ MANZARALAR DEĞİL

56 ayrı hücreden de bahsediliyor. Onlar da takip ediliyor. Şöyle bir baktığımız da böyle faaliyetleri Hollywood'daki film senaryolarında görürüz. Casuslar, casusları takip edenler, ajanlar, saha ajanları... İstihbarat savaşları aslında. Bu zamana kadar çok da alışık olduğumuz manzaralar değil ama MİT son yıllarda kendisini o kadar geliştirdi ki şu anda belki de dünyanın zirvesine oynuyor, MOSSAD ve diğer istihbarat birimleri İran, Rusya... Ve diğer istihbarat birimleri artık Türkiye'ye elini kolunu sallayarak giremiyor. Türkiye'de ajanlık ve casusluk faaliyetlerini yürütemiyor.

SAHTE İNTERNET SİTELERİ

Bu kişiler Türkiye'de yaşayan Ortadoğu kökenli yabancıları hedefe alıyordu. Onları takip ediyordu. Bunun için de teknolojik imkanlar kullanıyorlardı. GPS takip, fiziki takip yapıyorlardı. Sahte internet siteleri açıp hedefteki kişileri o sitelere girmelerini sağlayıp o kişilerin cep telefonlarına sızıyorlardı.