Gündem Motosikleti küçük maceraları büyük!

Motosikleti küçük maceraları büyük!

23.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’yi tek başına dolaşan ender motosikletli kadın seyyahlardan Gülşah Merve Yüksel, bu kez küçük bir motosikletle 10 Avrupa ülkesini tek başına dolaştı.

Motosikleti küçük maceraları büyük

GÖKHAN KARAKAŞ/ İSTANBUL- Vespa marka motosikletiyle üç ayda 10 bin kilometre yol yapan Yüksel; Yunanistan’dan başladığı seyahatini İtalya, İsviçre, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Karadağ, Bosna-Hersek, Kosova, Makedonya’da sürdürürken her ülkenin kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. Yüksel, “Kısıtlı bütçem nedeniyle genelde çadır kamp yaptım. Küçük bütçelerle kocaman hayaller kurabileceğimi anladım. Üstelik İngilizce bilmiyorum. Hiçbir şeyi dert etmeden yola çıkmalı” dedi.

Haberin Devamı

Özel eğitim öğretmeni Yüksel henüz 17 yaşındayken, 2014 yılında ehliyetini aldığı hafta tek başına İstanbul’dan Antalya’ya gitmişti. Akdeniz ve Ege kıyılarını gezdikten sonra 2015 yılında ikinci seyahati için tekrar motosikletine binen Yüksel, İstanbul’dan başladığı seyahatinde Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerindeki hattı takip ederken 7 bin kilometre boyunca tek başınaydı. Sonraki yıllarda Norveç ve Fas’a kadar giden Yüksel’in bu yaz yaptığı seyahatini farklı kılan, çok küçük motor hacmine sahip bir motosikletiyle 10 ülke dolaşması oldu.

Anketle yönünü belirledi

Koronavirüs salgını nedeniyle iki yıl boyunca motosikletiyle gezemediğini söyleyen Yüksel, “Hiç hazırlanmadım. Beş tişört ve birkaç giysiden oluşan çanta yaptım. Birkaç kamp malzemesi ile yola çıktım. Yunanistan’dan feribot ile İtalya’ya geçtim. 1,5 ay kaldım. Güneyden kuzeye doğru Amalfi kıyıları, Roma, Portofino ve İtalya Alp dağlarını gördüm. Ardından Balkan ülkerine yöneldim. Bu seyahatte 10 ülkede 10 bin kilometre yol yaptım. Sadece dönüş bir ay sürdü. Tüm bunları 125 cc’lik küçük bir motosikletle yapmak bazen beni de şaşırtıyor. Seyahatin cinsiyeti olmaz. Cesaret her Türk’te olan bir kavram. İlk adımı attıktan sonra seyahat etmenin ve motosiklete binmenin kolay olduğunu görüyorsunuz. Büyük planlara büyük paralara ihtiyaç yok” dedi.