Gündem MUCİZEYİ ANLATTI

MUCİZEYİ ANLATTI

29.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

108 saat sonra enkazdan sağ çıkarılan 13 yaşındaki Ferhat Takay ‘Öğretmenlerimin derste depremde neler yapılması konusunda öğrettiği bilgileri uygulayıp yağmur suyu içerek hayata kaldım’ dedi

MUCİZEYİ ANLATTI

Van’da 23 Ekim Pazar günü saat 13.41’de meydana gelen, Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalan ve 108.5 saat sonra çıkarılan 13 yaşındaki Ferhat Tokay ile 101 saat sonra çıkarılan 19 yaşındaki İmdat Padak’ın tedavileri sürdürülüyor. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aynı odada tedavi gören Tokay ve Padak’ın durumlarının iyi olduğu açıklandı.
Ferhat Tokay, “Öğretmenimin derste depremde neler yapılmasını öğrettiği bilgileri uygulayarak ve yağmur sularını içerek hayata kaldım” dedi. İmdat Padak ise enkaz altında telaşlanmadığını belirterek, “Telaşlansaydım yaşayamazdım” diye konuştu.

Dersler aklıma geldi
Erciş’teki Sevgi Apartmanı enkazından depremden 108.5 saat sonra dün saat 02.20’de Afyonkarahisar, Şanlıurfa ve Azerbaycan Sivil Savunma ekiplerin tarafından çıkarılan Atatürk İlköğretim Okulu 8’inci sınıf öğrencisi Ferhat Tokay, apartmanın en alt katında bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Büyük gürültüyle bir boşluğa düştüm. Üzerime duvarlar geldi. Sonra yanımdaki ayakkabılığı fark ettim. Bu sırada okulda öğretmenin, depremde neler yapabileceğimiz konusunda verdiği dersler aklıma geldi. Onları uyguladım. Ayakkabılığı kendime hem yastık, hem de yatak yaptım. Hep dua ettim, yağmur suyu içtim. Saatler sonra makine seslerini duydum.”

Dizüstü durumdaydı
Tokay’ı kurtaran ekiptekiler, onun konuşması sayesinde kendisine ulaştıklarını söyledi. Ekipteki Şanlıurfalı bir görevli kurtarma anını şöyle anlattı:
“Gece çalışırken, bizi arkadaşı sanıp konuşunca canlı olduğunu anladık. Açtığımız bir pencereden ulaştığımızda Ferhat Tokay, dizüstü durumdaydı. Aç olduğunu söyledi. Azerbaycan ve Afyonkarahisar ekipleriyle yaklaşık 2 saat çalışmadan sonra kurtardık.”

İmdat: Telaş öldürürdü
Erciş’te Aydınlar Apartmanı enkazından 101 saat sonra sağ çıkarılan, üniversiteye hazırlanan İmdat Padak, hastanede sürekli gülümsemesiyle dikkat çekti. Padak, enkaz altında kaldığı süre boyunca hiç telaşlanmadığını belirterek o saatleri şöyle anlattı:
“Sakindim, telaşlansaydım hayatta kalmazdım. Deprem anında yere düştüm. Duvar üzerime geldi. Kolonların dibinde kendimi buldum” dedi.