Gündem Muhabirler güvenliği ihlal etmişler!

Muhabirler güvenliği ihlal etmişler!

28.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, parlamento kartları iptal edilen Kanaltürk TV muhabiri Uğur Telli ve Today’s Zaman muhabiri Ali Aslan Kılıç’ın, ‘TBMM’nin güvenliğini ve saygınlığını ihlal ettiğini’ bildirdi.

Muhabirler güvenliği ihlal etmişler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve İzmir Milletvekili Erdal Aksünger’in benzer içerikli soru önergelerini TBMM Başkanı Cemil Çiçek adına yanıtlayan Yakut, şunları kaydetti:
“Yönetmeliğin 14. maddesinin ikinci fıkrası uyarınca, yönetmelik hükümlerine aykırı davranan, basın ve yayın mensubunun durumu tutanakla tespit edilir ve Basınla İlişkiler Kurulu’nda görüşülerek karara bağlanır. Ayrıca söz konusu maddenin üçüncü fıkrası, ‘TBMM’nin güvenliğini ve saygınlığını ihlal edici eylem ve davranışta bulunan basın ve yayın mensubunun parlamento muhabiri kartı ilgili idare amirince iptal edilir’ hükmünü haizdir.
24. Yasama Dönemi’nde anılan yönetmelik ile belirlenen kurallara uymadıkları gerekçesiyle, 26 Şubat 2015 tarihli Basınlar İlişkiler Kurulu kararı ile Kanaltürk Televizyonu muhabiri Uğur Telli ve Today’s Zaman gazetesi muhabiri Ali Aslan Kılıç’ın parlamento muhabiri kartı iptal edilmiştir.”

Yazarlar