Gündem ‘Muhalefetin söylemi Rus turisti düşürdü’

‘Muhalefetin söylemi Rus turisti düşürdü’

19.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kendisi gibi Antalya milletvekili seçilen Mustafa Köse, Tuba Vural Çokal, Kemal Çelik, Atay Uslu, İbrahim Ethem Taş, MHP’den Abdurrahman Başkan ve Hilmi Durgun ile Cumhur İttifakı partilerinin il başkanlarının katıldığı toplantıda 14 Mayıs seçiminin değerlendirme toplantısı yaptı.

‘Muhalefetin söylemi Rus turisti düşürdü’

ANTALYA DHA - Cumhur İttifakı olarak 28 Mayıs’a kadar bu hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimin ikinci turunda net bir sonuçla sandıktan zaferle çıkacağına inançlarının tam olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Antalya’da yüzde 89,35 gibi yüksek bir katılım oranıyla bu demokrasi şölenine katkı sağlandığını belirten Çavuşoğlu, “YSK’nın ilan ettiği sonuçlara göre; AK Parti olarak vekil sayımızı koruduk, ittifak ortağımız MHP’nin vekil sayısını artırmasıyla da Cumhur İttifakı olarak vekil sayımız 8’e yükseldi. AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi olarak Cumhur İttifakı, oy oranımızı yüzde 40’ın üzerine getirdik” diye konuştu.

‘Popülist söylemler’

Muhalefete de bir soru sormak istediğini belirten Çavuşoğlu, “Rusya-Ukrayna savaşında tarafsızlığı bozup, Batıdan aferin almak için Rusya’ya yaptırım uygulamanın ülkemize ve Antalya’mıza ne yararı olacak? Sizler bu vaadi verirken; çiftçimize, turizmcimize, esnafımıza, ihracatçımıza sordunuz mu? Dış politikanın vatandaşa etkisi nasıl olur, işte tam olarak böyle olur. Bu vaade göre; tarım başta olmak üzere ihracat büyük oranda düşer, turist gelmez ve Antalya’mız bu işten büyük zarar görür. Antalya olarak bunun ilk etkilerini görmeye başladık bile. Sadece bu boş söylemle Rus turist sayısı, geçen yıla oranla yüzde 10 seviyelerine kadar geriledi. Rus turistler, rezervasyonlarını haziran ayına yaparak seçim sonuçlarını takip ediyor. Sadece popülist söylemlerle, ülkemize etkilerini düşünmeden verilen vaatler, şehrimize ve ülkemize ağır sonuçlar doğurabilir” diye konuştu.