Gündem Muhasebat Genel Müdürlüğü E-Bordro sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Muhasebat Genel Müdürlüğü E-Bordro sorgulama işlemi nasıl yapılır?

02.06.2016 - 10:36 | Son Güncellenme:

E-Bordro sorgulama Maliye Bakanlığı’na bağlı olarak yapılan bir işlemdir. Önceleri Muhasebat Genel Müdürlüğü’nden yapılan E-Bordro sorgulama artık e-Devlet’ten yapılıyor. E-Bordro’nun nasıl yapıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Muhasebat Genel Müdürlüğü E-Bordro sorgulama işlemi nasıl yapılır

Çok sayıda vatandaşın da küçük yaşlarda merak ettiğii tek bir soru vardır. O da büyüyünce hangi mesleği yapacağım sorusudur. Çünkü küçük yaşlardan itibaren eğitim öğretim hayatına başladığımız için ve de bizlere sorulan ilk sorulardan biri olan büyüyünce ne olacaksın sorusuna cevap verebilmek için küçük yaşlarda bilinç altımıza yerleşen meslek sıkıntısı aklımıza takılmıştır. Büyüdükçe de hiç bitmeyen dertlerden biri olan meslek seçimi konusunda vatandaşlar oldukça tereddüt içerisinde kalır. Bu nedenle ister eğitim alanına yönelerek isterlerse de kendi ilgi ve yeteneklerini kullanarak herkes birer meslek başına geçmiştir. Mesleğe başlar başlamaz yapılan sözleşmeler sonucunda emeğimizin karşılığını nasıl alacağımızı bilerek bir işe başlarız. Bunun için de vatandaşlar bir işe başlayacak olduklarında öncelikle dikkat etmeleri gereken bazı noktalar vardır. İşe başlarken konuşulan maaş mevzusu da bu konular içerisinde yer alır. Maaş alma hususunda yapmamız gereken çok sayıda bir işlem yoktur. Bunun için vatandaşlar olarak bizler ne zaman maaş alacağımızı ve de ne zaman ne kadar tutar alacağımızı merak ederiz. O zaman meslek sahibi olmak için çalıştıktan sonra girdiğimiz işte hak ettiğimiz ücreti de merak ederiz.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!
EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Yıllar birbirini kovalarken de bazı zamanlarda aldığımız maaşlarda bazı eksiklikleri gözlemleriz. Alınan maaşlarda meydana gelen bu eksiklikler bazı konularda maaşımızın az yatırıldığını belirtir. Vatandaşlar olarak çalışan haklarından biri olan bu maaşlarda meydana gelen kesintinin neden olduğunu bilmek ise bizlerin en doğal haklarından biridir. Bunun için bizler ne zaman istersek isteyelim bu maaş bilgilerini öğrenebilme hakkına sahibizdir. Ancak sadece devlete dayalı kurum ve kuruluşlarda çalışan vatandaşlar için belirlenen bazı kurallar vardır. Bunlardan biri olan bordro uygulamasıdır. Bordro içerisnde tüm maaş bilgilerimiz yer aldığı bir dosyadır. Bu bordro sadece devlet kapısında çalışanlar için tutulur. Devlete dayalı olarak bir işte çalışan vatandaşların da maaş bilgilerini en ince detayına kadar öğrenmeleri en doğal haklarından bir tanesidir. Bunun içinde düzenlenen çok kolay bir yol vardır. İnternet üzerinden maaş bilglerimizi en ince detayına kadar öğrenebilir gerekli olan sorgulamalarımızı bu şekilde gerçekleştirebiliriz.

Haberin Devamı

Online platformda bu sisteme E-Bordro adı verilir. Ve E-Bordro her vatandaşa açık bir sistemdir. E-Bordro kapsamınca verilen bu hizmet vatandaşların merak ettikleri maaş bilgilerini içerir. Devlet kapısında çalışanların E Bordro sisteminden yararlanmaya hakkı vardır. Üstelik hiçbir zorluk çekmeden oturdukları yerden vatandaşlar E-Bordro işlemlerini gerçekleştirebilirler. E-Bordro sistemi üzerinde bulunan bu işlemlerden ne zaman isterlerse yararlanabilirler. Vatandaşlar ne zaman isterlerse internet ile bağlarını kurup E-Bordro sorgulaması yapabilirler. Hem kendi resmi E Bordro sitesinden hem de aynı zamanda E-Devlet üzerinden E-Bordro işlemi yapılabilmektedir. Bu nedenle isteyen herkes dilediği şekilde E Bordrosunu alabilir. E-Bordro kapsamınca verilen bu hizmetlerden de istedikleri zaman yararlanabilirler.