Gündem ‘Mülteciler konusunda Türkiye örnek oldu’

‘Mülteciler konusunda Türkiye örnek oldu’

22.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Türkiye temsilciliği tarafından Dünya Mülteciler Günü vesilesiyle önceki gün Ankara CerModern’de “Evden Uzakta Umut” isimli dijital sergi düzenlendi.

‘Mülteciler konusunda Türkiye örnek oldu’

BEYZA COŞKUN -  ASENA YATAĞAN Ankara - Sergide, dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Platon’un UNHCR iş birliğiyle gerçekleştirdiği “Bir Yabancının Portresi” projesi kapsamında çektiği Türkiye’de yaşayan mültecilerin fotoğrafları sergilendi. Platon tarafından, İstanbul ve İzmir’de yaşayan 20 mültecinin öyküsünü anlatan kısa filmin de gösterimi oldu.

Haberin Devamı

Leclerc, Türkiye’nin mülteci politikası ile ilgili şunları söyledi: “Türkiye’nin bu kapsayıcı politikasından başta Suriyeliler olmak üzere 4 milyondan fazla insan faydalanıyor. Türkiye, birçok devletin uluslararası mülteci hukuku ilkelerini ihlal ettiği bir dönemde, bu kadar çok insanın ağırlandığı bir örnek. Bu dönemde, özellikle endüstrileşmiş ülkelerin, ev sahipliği yapması için Türkiye’ye yardım etmesine ve dayanışma sağlamasına ihtiyaç var.”