Gündem Murat Dalkılıç kimdir?

Murat Dalkılıç kimdir?

08.01.2016 - 09:42 | Son Güncellenme:

Murat Dalkılıç bu akşam yılların eskitemediği program Beyaz Show'a konuk oluyor. Kanal D ekranlarının Cuma akşamları vazgeçilmez programı Beyaz Show'da Murat Dalkılıç'ın yapacağaı performan merak uyandırıyor. Peki Murat Dalkılıç kimdir? İşte Murat Dalkılıç hakkında bilinmeyenler..

Murat Dalkılıç kimdir

Kanal D’nin sunuculuğunu Beyazıt Öztürk’ün yaptığı sevilen talk- show programı "Beyaz Show"a bu hafta; yakışıklı popçu Murat Dalkılıç, ünlü oyuncu Gürkan Uygun, genç kızların sevgilisi Tolgahan Sayışman, güzel oyuncu Tuvana Türkay ve Ibrahim Yattara konuk oluyor.

Haberin Devamı

Sohbeti, eğlencesi, esprileri ve canlı yayın sürprizleriyle "Beyaz Show" bu hafta da yine şahane!

Beyaz Show 8 Ocak Cuma akşamı saat 23.15'de Kanal D'de! Sakın kaçırmayın!

Murat Dalkılıç Kimdir?

Türk şarkıcı ve oyuncu. 7 Ağustos 1983'de İzmir'de doğmuştur. Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü mezunudur.
2008 yılında ilk EP albümü Kasaba'yı çıkarmıştır. Murat Boz'un klibin de bulunduğu Kasaba şarkısıyla çıkışını gerçekleştirmiştir. 2009 yılında Pardon ve La Fontaine şarkılarını/teklilerini çıkarmıştır. 2010 yılında ilk stüdyo albümü Merhaba'yı çıkarmıştır. Albümden Külah, Kıyamadım İkimize, Merhaba Merhaba, Dönmem, Çatlat adlı şarkılara klipler çekmiştir. 2011 yılında Grup Hepsi ve Volga Tamöz ile beraber Şık Şık parçasında düet yapmıştır. 2012 yılında çıkardığı Bir Güzellik Yap adlı albümünü çıkarmıştır. Bu Albümden Bir Güzellik Yap, Kader, Lüzumsuz Savaş, Bir Hayli, Neyleyim İstanbul'u adlı şarkılara klipler çekmiştir.Bir Hayli video klibi YouTube'da 42 milyon izlenmeye ulaşmıştır ve en çok izlenmeye ulaştığı video klibidir. 2014 yılında Daha Derine albümünü çıkarmıştır. Bu Albümden de Bu Nasıl Aşk, Derine, Kördüğüm , Yani ve İki Yol adlı şarkılarına klip çekmiştir.
Yine 2014 yılında Tv8'de yayınlanan Söyle Söyleyebilirsen adlı yarışmanın sunuculuğunu yapmıştır ve Star TV'de yayınlanan Sil Baştan adlı dizi de oynamıştır.
Dalkılıç 10 üzerinde ödül almıştır. Ödüller arasında iki Türkiye Video Müzik Ödülü, bir Altın Kelebek Ödülü bulunmaktadır. Aynı zaman da Twitter'da 2 milyon üzerinde takipçisi bulunmaktadır.
Şarkıcı 24 Ağustos 2015'te oyuncu Merve Boluğur ile evlendi. Çiftin düğünü Adile Sultan Sarayında gerçekleşti.
Hayatı ve Kariyeri
İlk yılları
7 Ağustos 1983 tarihinde İzmir'de doğmuştur. İlk ve orta öğretimini Kuşadası'nda tamamlamıştır. O dönemde basketbolcu olmaya karar vermiştir. Bir yandan da müzik, resim ve basketbolun dışındaki diğer sosyal faaliyetleri de hobi olarak yapmıştır. 15 yaşında ilk müzik grubunu okulda kurmuş ve grubun solistliğini üstlenmiştir. 17 yaşında Kuşadası'nda daha lisedeyken profesyonel basketbolcu olmuştur. 1 yıl sonra basketbolu tamamen bırakıp müzik yapmaya karar vermiştir ve barlarda gitar çalarak müzik kariyerine başlamıştır.
Yardım sever faaliyetleri
Uganda'da inşaatı gerçekleştirilecek; içeriğinde okul, hastane, aşevi ve meslek okulu olacak yapı için, Kimse Yok Mu Derneği ve Samanyolu Haber televizyonu tarafından başlatılan hayır kampanyası çerçevesinde, "İnsanlık Ölmedi" isimli Samanyolu Haber’de ağustos 2011'de yayınlanan programda Kayahan, Seda Sayan, Ümit Sayın, Erhan Güleryüz, Murat Kekilli, İbrahim Erkal, Vatan Şaşmaz, Tolgahan Sayışman ve Erhan Ufak gibi ünlülerle birlikte Dalkılıç'ın da telefonla hayırseverlerle görüştüğü kampanyada yardım toplanmıştır.
Ödüller
2009 yılında Türkiye Video Müzik Ödülleri, Altın Kelebek Ödülleri ve Boğaziçi Üniversitesi Medya Ödülleri'nde en iyi çıkış yapan sanatçı seçilmiştir. 2010 yılında Pal Fm Müzik Ödülleri'nde en iyi canlı sahne performansı ödülünü almıştır ve Türkiye Video Müzik Ödülleri'nde Kasaba şarkısı radyolarda en çok çalınan şarkı seçilmiştir. 2013 yılında Radyo Boğaziçi Ödülleri'nde en iyi erkek pop müzik sanatçısı seçilmiştir. 2014 yılında İstanbul Fm Altın Ödülleri'nde en iyi erkek pop sanatçısı seçilmiştir. 2015 yılında Zervek Vakfı Ödülleri'nde en iyi pop erkek sanatçısı, 1.Sosyal Altın Medya Ödülleri'nde yılın erkek sanatçısı seçilmiştir ve Ege Üniversitesi 4.Medya Ödülleri'nde Derine şarkısı en iyi şarkı seçilmiştir
Kanal D’nin sunuculuğunu Beyazıt Öztürk’ün yaptığı sevilen talk- show programı "Beyaz Show"a bu hafta; yakışıklı popçu Murat Dalkılıç, ünlü oyuncu Gürkan Uygun, genç kızların sevgilisi Tolgahan Sayışman, güzel oyuncu Tuvana Türkay ve Ibrahim Yattara konuk oluyor.
Beyaz Show 8 Ocak Cuma akşamı saat 23.15'de Kanal D'de!