Gündem Mutlu ilişkinin sırları nelerdir?

Mutlu ilişkinin sırları nelerdir?

18.04.2018 - 14:38 | Son Güncellenme:

Kadınların ve erkeklerin en büyük hayallerinden biridir mutlu ilişki yaşamak. Ancak her ilişki istenen şekilde gitmeyebiliyor. Basit sorunlar zamanla büyüyüp ilişkileri yıpratıyor. Hatta bitirme noktasına bile getirebiliyor.

Mutlu ilişkinin sırları nelerdir

Mutlu ilişkinin sırları nelerdir?

İyi ilişkiye sahip olmanın birçok yolu vardır. Öncelikle kişinin kendini tanıması gerekir. Kendiyle iletişimi zayıf olan bir insan, sağlıklı ilişkiler kuramayabilir. Bu nedenle kişi, kendini tanımalı ve ne istediğini bilmelidir. Sonrasında karşı tarafı tanımaya yönelmelidir. Aceleci davranmak, ilişkilere zarar verebilir.

İyi ilişkiye sahip olmanın beş yolu

1) Flört dönemi dâhil her zaman arkadaşlığınız devam etsin.

İyi ilişkiye sahip olmanın beş yolundan biri partnerle arkadaşlığın sürekli devam etmesidir. Her ne kadar arada aşk ve sevgi olsa da insan en özel anlarını paylaşacak bir dosta ihtiyaç duyar. Yeri gelince çiftlerin birbirlerine dost olması bu açıdan çok önemlidir. Bu ilişkiyi güçlendirir. Çiftleri birbirlerine bağlar. Arkadaş olunduğu zaman, çiftler birbirlerine daha açık olurlar. Daha çok şey paylaşırlar. Anılar çoğaldıkça bağlılık artar.

2) Kimseyle kıyaslama yapmayın.

İyi ilişkiye sahip olmanın beş yolundan ikincisi, kıyaslama yapmamaktadır. Çoğu insan, kıyaslama yapılmasından hoşlanmaz. Kendini eksik hisseder. Bu durumda insanın karşısındakini olduğu gibi kabul etmesi gerekir. Mükemmel insan yoktur. Kişiyi varsa kusurlarıyla kabul etmek gerekir. Başka biri ile yapılan kıyaslama, karşıdaki insanı yaralayabilir. Bu da ilişkiyi zedeler. Zedelenen ilişkinin ömrü uzun olmaz.

3) Her zaman dürüst olun.

İyi ilişkiye sahip olmanın beş yolundan üçüncüsü dürüst olmaktır. Dürüstlük, bir ilişkide olmazsa olmaz bir şeydir. Kimse yalandan hoşlanmaz. Bundan dolayı karşıdaki insandan dürüstlük bekleniyorsa, diğer tarafında dürüst olması gerekir. Zemininde dürüstlük olan bir ilişki ileriye dönük olarak daha uzun vadeli olur. Daha sağlam adımlarla ilerlenir. Her ne olursa olsun dürüstlükten vazgeçmeyin.

4) Saygıyı eksik etmeyin.

İyi ilişkiye sahip olmanın beş yolundan dördüncüsü saygıdır. Saygı, ilişkide en az sevgi kadar önemli bir yere sahiptir. Saygının bittiği bir ilişki çok yol kat edemez. Çiftlerin birbirlerine, birbirlerinin görüşlerine her zaman saygı duyması gerekir. Fikirler her zaman uyuşmayabilir. Herkes aynı düşüncede olmayabilir. Tartışma esnasında bile saygıyı eksik etmemek gerekir. Birbirlerine saygı duyan çiftlerin sevgilerinde azalma olmaz.

5) Partnerinizi önemseyin.

İyi ilişkiye sahip olmanın beşinci yolu karşınızdaki önemsemenizdir. Her insan özel ve önemli olduğunu hissetmek ister. İlgi azaldığı zaman insan kendini önemsiz hissetmeye başlar. Bu da ilişkiyi tartışmalara sürükler. Sağlıklı bir ilişkide, çiftlerin birbirlerini önemsemeleri gerekir. Bunu sık sık birbirlerine hissettirmeleri ilişkiyi güzelleştirir. Her zaman partnerinizi önemseyin.