Gündem Narcos İstanbul

Narcos İstanbul

01.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İran’dan yurda sokulan 850 kilo eroin Van’da sumak çuvallarına doldurularak İstanbul’a getirildi. Zehrin Avrupa’ya götürülmesini, İstanbul narkotik timleri engelledi

Narcos İstanbul

İstanbul’da 2 ayrı ilçede düzenlenen operasyonlarda 850 kilo eroin ele geçirildi. İran’dan yurda sokulup Avrupa’ya götürülmesi planlanan uyuşturucunun Van’da sumak çuvalları arasına doldurularak İstanbul’a getirildiği tespit edilirken, uyuşturucuyla ilgili 2 uyuşturucu kuryesi 2 lüks otomobille birlikte gözaltına alındı. Aldığı bir ihbarı değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü narkotik ekipleri, ihbar doğrultusunda tespit ettiği Sultanbeyli’deki bir depoya baskın düzenledi. Baskında sumak çuvallarına zulalanmış 600 kilo eroin ele geçiren ekipler, ele geçen uyuşturucuyla bağlantılı şebekenin lüks bir otomobille de uyuşturucu sevkiyatı yapacağını belirleyince ikinci bir operasyon düzenledi.


Büyük darbe

Şebekenin uyuşturucu yüklediği lüks bir aracın Sarıyer’de lüks bir rezidansa gittiğini tespit eden ekipler, adres önünde kurduğu pusuyla lüks araçtan başka bir araca valiz taşındığı sırada harekete geçerek ikinci operasyonu düzenledi. Valizler içerisinde 250 kilo eroin daha ele geçiren ekipler, uyuşturucuyla ilgili olarak 2 kuryeyi yakalayıp gözaltına aldı. Yapılan incelemede ele geçirilen uyuşturucunun İran’dan Van’a getirilip, burada sumak çuvalları içerisine konularak İstanbul’a nakledildiği belirlendi. Uyuşturucunun İstanbul’dan da Avrupa’ya gönderilmesinin plandığı bilgisine ulaşıldı.

*Narcos: Amerikalı narkotik ekiplerinin Latin Amerika’da yaptığı operasyonları anlatan popüler dizi.