Gündem Nazilli'deki faciadan yürek yakan görüntü! 'Yardım istedi ama atlayamadı'

Nazilli'deki faciadan yürek yakan görüntü! 'Yardım istedi ama atlayamadı'

31.12.2022 - 14:17 | Son Güncellenme:

Aydın Nazilli ilçesinde bir döner firmasına ait restoranın mutfak bölümünde tüp değişimi sırasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 7 kişi hayatını kaybetti. Patlama sonrası yaşanan can pazarı yürek yaktı. Olaya ilişkin 3 kişi tutuklandı.

Nazilli ilçesi Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi'nde, bir döner firmasına ait 2 katlı restoranın mutfak bölümünde, dün saat 15.15 sıralarında tüp değişimi sırasında gaz sıkışması sonucu patlama oldu. Patlamayla birlikte yangın çıktı. İhbar üzerine adrese çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yangını söndürdü. Patlamada 7 kişi yaşamını yitirirken, 5 kişi de yaralandı. Yaralılar Mustafa Görkem Balkık (20), Cennet Yeldi (24), Merve Bayar (23), Osman Sakızcı (19) ve Hasan Pehlivan (41) Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Durumu ağır olan Cennet Yeldi, buradaki ilk müdahalenin ardından İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ölen 7 kişinin cenazesi ise otopsi için Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Haberin Devamı

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Ölenlerin Fatma Danaş (45), Neslihan Karaboğa (38) çocukları Lale Nur Karaboğa (11), Cansu Karaboğa (4) ve yeğeni Gamze Karaboğa (10) ile Emine Düztepe (37) ve kızı İrem Düztepe (14) olduğu belirtildi.

ANNE- KIZ PATLAMADA ÖLDÜ, ABLA İSE YEMEĞE GİTMEDİĞİ İÇİN HAYATTA KALDI

Emine Düztepe ve kızı İrem Düztepe'nin ise yaşadıkları Aydın'ın Kuyucak ilçesi Kurtuluş Mahallesi'nden 1 hafta önce Nazilli'ye taşındıkları öğrenildi. Düztepe'nin büyük kızı Sıla Düztepe'nin ise aç olmadığını söyleyip yemeğe gelmediği bildirildi. İtfaiye ekipleri hayatını kaybeden anne ile kızını birbirine sarılmış vaziyette buldu.

Nazillideki faciadan yürek yakan görüntü Yardım istedi ama atlayamadı


Emine Düztepe ve İrem Düztepe

PATLAMA SONRASI CAN PAZARI

Öte yandan patlama sonrası kaydedilen görüntülerde restoranın 2'nci katında mahsur kalanların çaresizce koşturduğu anlar ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Nazillideki faciadan yürek yakan görüntü Yardım istedi ama atlayamadı

4 yaşındaki kızı Cansu Karaboğa ile alevlerin arasında kalan Neslihan Karaboğa'nın son görüntüsü yürekleri dağladı.

Neslihan Karaboğa'nın çaresizce sağa sola doğru koşturduğu çevredeki vatandaşların cep telefonlarına yansıdı.

Neslihan Karaboğa ve 3 çocuğunun Aydın'ın Karacasu ilçesi Başaran Mahallesi'nde oturdukları, gezmek için Nazilli'ye geldikleri belirlendi. 

Nazillideki faciadan yürek yakan görüntü Yardım istedi ama atlayamadı

'CAMDAN BAĞIRIP YARDIM İSTEDİLER AMA ATLAYAMADILAR'

Nazilli ilçesinde patlamanın meydana geldiği dönercinin karşısında pastane işleten Betül Cengiz, patlama sırasında dükkanda olduğunu belirterek, "Karşıda dükkanda bir ateş gördüm. Bir anda arkadaşlar dönerci tezgahından atladı. Birkaç kişi içeridekileri dışarıya çıkarmaya çalıştı. 'Yangın çıkıyor' diye bağırdı. Üst katta da insanlar vardı. Bir anda alev topuna döndü, nasıl olduğunu ben de anlamadım. Vefat edenleri de gördüm. Bazıları da camdan sürekli bağırıp yardım istedi ama atlayamadılar. Emin değilim ama galiba bir kişi çıkabildi. Diğerleri de çok yardım istedi ama çıkaramadılar. Hiçbir şey yapamamak çok kötü bir his. Anlatırken bile aynı hisleri tekrar yaşıyorum. Hemen geldiler, müdahale ettiler ama maalesef böyle bir olay yaşandı. Herkese geçmiş olsun" dedi. 

Haberin Devamı

Nazillideki faciadan yürek yakan görüntü Yardım istedi ama atlayamadı

TEKNİK EKİP VE BİLİRKİŞİ, İNCELEME YAPTI

Nazilli ilçesinde, patlamada 7 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı restoranın çevresinde polis ekipleri bariyerle güvenlik önlemi aldı. Kıbrıs Caddesi'ndeki Uzun Çarşı'da iş yeri bulunan esnaf dışında vatandaşların çarşıya giriş ve çıkışlarına izin verilmediği bildirildi. Patlamayla ilgili soruşturma sürerken, teknik ekip, bilirkişi ve sosyal güvenlik uzmanları olay yerinde incelemelerde bulundu. (DHA)

Nazillideki faciadan yürek yakan görüntü Yardım istedi ama atlayamadı

SON GÖRÜNTÜ

Olayda hayatını kaybedenler arasında yer alan Fatma Danaş (45), Gamze Karaboğa (10) ile ağır yaralı olarak kurtulan Cennet Yeldi'nin (16) patlama anından yaklaşık bir saat önceki görüntüleri güvenlik kamerasına yansıdı. 

TELEFONCUDAN TELEFON KILIFI SATIN ALMIŞLAR

Nazilli'deki bir telefoncunun güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde; Fatma Danaş, Gamze Karaboğa ve Cennet Yeldi'nin telefoncuda telefon kılıfı bakıp beğendiği ve sonrasında satın almaları yer aldı.

Nazillideki faciadan yürek yakan görüntü Yardım istedi ama atlayamadı

YANGINDAN SON KURTULAN KİŞİ

Olaydan yaralı olarak kurtulan Cennet Yeldi, yangın sırasında iş yerinin ikinci katındaki pencere önünde bulunan klima motorlarının arasından kaçmayı başarmıştı. İlçede yemek yedikleri restoranda yangın çıkması üzerine Cennet Yeldi'nin restoranın 2'nci katından pencere önündeki klima motorunu iterek, arasından dışarı çıktığı anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Yeldi'nin 2'nci kattan atlayıp, ağır yaralı halde canını kurtardığı öğrenildi. Vücudunun yüzde 80'ininde yanıkların olduğu ifade edilen Cennet Yeldi'nin tedavisi sevk edildiği İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi'nde sürüyor.

Haberin Devamı

Nazillideki faciadan yürek yakan görüntü Yardım istedi ama atlayamadı

3 TUTUKLAMA

Patlamanın ardından aralarında 2'si iş yeri sahibi, tüp gaz bayisi ve işletme çalışanı olmak üzere toplam 10 kişi hakkında gözaltına kararı verildi. İşletme sahipleri Leyla Yılmaz ve Faruk Yılmaz ile çalışanlar Ş.G., Z.A., N.A. ve tüp gaz firmasının sahibi Ali Bayrak, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandıktan sonra nöbetçi hakimin karşısına çıktı. Çalışanlardan Ş.G., Z.A., N.A., serbest bırakılırken iş yeri sahipleri Leyla Yılmaz, Faruk Yılmaz ile tüp gaz firması sahibi Ali Bayrak tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hastanede tedavileri devam eden diğer 4 iş yeri çalışanın sorguları daha sonra yapılacak.