Gündem Ne Zaman Emekli Olurum İle Emeklilik Tarihi Hesaplama İşlemleri

Ne Zaman Emekli Olurum İle Emeklilik Tarihi Hesaplama İşlemleri

07.08.2015 - 09:47 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulaması vatandaşlara emeklilik hakkında önemli bilgiler vermektedir. Ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında detaylı bilgiyi ve ne zaman emekli olurum uygulamalarının nasıl kullanıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Ne Zaman Emekli Olurum İle Emeklilik Tarihi Hesaplama İşlemleri

Bazen yorucu ve yıpratıcı olabilen iş yasamı bizlere emeklilik hayalleri kurdurabilmektedir. Emekli olacağımız zaman yıpratıcı olan meslek hayatından kurtulacağımızı düşünürüz. Emeklilik ile ilgili birçok hayal kurar ve o günler için yatırımlar yapmaya özen gösteririz. Fakat emekli olunca da maddi açıdan rahat edebilmek için belli bir miktar maaş almamız gerekli olacaktır. Zaten emekli maaşı denilen olay da bu günler düşünülerek tasarlanmıştır. Her ne kadar öncesine nazaran daha düşük oranda olsa da emekli maaşı, hayatinizi tek başınıza idame ettirebilmek adına çok önemli olacaktır.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Daha emekli olmadan önce hangi tarihte emekli olabileceğinizi öğrenmek de isteyebilirsiniz. Kendiniz bazı yöntemler ile ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplayabilirsiniz. Yani emeklilik yaşınızı ve tarihinizi hesaplamak isteyebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum isimli bir sistem de sizlere daha sağlıklı bir şekilde emekli yaşı ve emeklilik tarihi hesaplaması imkânı sunmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun başlatmış olduğu bir uygulama ile ne zaman emekli olacağınızı tahmini olarak hesaplayabilir ve öğrenebilirsiniz. Üstelik internetin yaygınlaşması sayesinde, emeklilik yaşı ve emeklilik tarihi hesaplaması işlemlerinizi sanal ortam aracılığı ile de yapabilmeniz mümkündür. Ne Zaman Emekli Olurum ismi ile hizmet sunmaya devam eden ve bir SGK uygulaması olan bu uygulama ile oturduğunuz yerden ve hiç yorulmadan ne zaman emekli olacağınızı kesin olmasa bile tahmini bir tarih olarak öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun çatısı altında bulunan kendi alt kurumları için ayrı ayrı şekilde isleyen ne zaman emekli olurum uygulaması, sanal ortam aracılığı ile aşağıda anlatmış olduğumuz hali ile kullanılmaktadır. SGK' nın alt kurumları ise; SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı (4C) seklindedir.

SSK yani 4A kurumu için emeklilik hesaplaması;

Aslında yeni ismi 4A olan fakat hala eski ismi olan SSK adı ile bilinen bu kuruma bağlı olarak çalışan vatandaşlar, yine bu kurum üzerinden emeklilik yaşı ve tarihi hesaplayabilirler. Sadece SSK (4A) kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşların kullanabileceği ne zaman emekli olurum uygulaması, sanal ortam aracılığı ile de aktif şekilde hizmet sunmaktadır. Eğer sizlerde SSK (4A) kurumuna bağlı olarak çalışan bir vatandaşsanız burada anlatacağımız şekilde ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabilirsiniz. Buna göre, aşağıda tarif ettiğimiz sekli ile ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabilirsiniz. Hem de hiç yorulmadan sadece interneti kullanarak bu emeklilik hesaplamanızı yapabilirsiniz;

Haberin Devamı

Burada SSK yani 4A kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Hemen sonrasında, burada yer alan "4A Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada; "doğum tarihinizi" "işe giriş tarihinizi" "ilk tescil tarihinizi" ve "prim günlerinizi" sistemde yer alan bu bölümlere yazınız.

Bu arada, SSK yani 4A birimi üzerinden emeklilik hesaplaması yapmadan önce eğer bilmiyorsanız; prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgilerinizi öğrenmenizi tavsiye ederiz. Çünkü emeklilik hesaplaması yapılırken, görüldüğü üzere, bu bilgiler sizden istenmektedir.

BAĞ-KUR yani 4B kurumu için emeklilik hesaplaması;

Aslında yeni ismi 4B olan fakat hala eski ismi olan BAĞ-KUR adi ile bilinen bu kuruma bağlı olarak çalışan vatandaşlar, yine bu kurum üzerinden emeklilik yaşı ve tarihi hesaplayabilirler. Sadece BAĞ-KUR (4B) kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşların kullanabileceği ne zaman emekli olurum uygulaması, sanal ortam aracılığı ile de aktif şekilde hizmet sunmaktadır. Eğer sizlerde BAĞ-KUR (4B) kurumuna bağlı olarak çalışan bir vatandaşsanız burada anlatacağımız şekilde ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabilirsiniz. Buna göre, aşağıda tarif ettiğimiz sekli ile ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabilirsiniz. Hem de hiç yorulmadan sadece interneti kullanarak bu emeklilik hesaplamanızı yapabilirsiniz;

Haberin Devamı

Burada, BAĞ-KUR yani 4B kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Hemen sonrasındaki aşamada, burada yer alan "4B Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada; "Emeklilik türünüzü" "Cinsiyetinizi" "Doğum tarihinizi" "Maluliyet durumunuzu" "Maluliyet derecenizi" "Erken yaşlanma" durumunuz varsa onun bilgisini ve "Bakıma muhtaç malul çocuğunuz" varsa onun da bilgisini, sistemde yer alan ilgili bölümlere yazınız.

Son olarak, "tamam" seçeneğine tıklayınız.

Emekli Sandığı yani 4C kurumu için emeklilik hesaplaması;

Haberin Devamı

Aslında yeni ismi 4C olan fakat hala eski ismi olan Emekli Sandığı adi ile bilinen bu kuruma bağlı olarak çalışan vatandaşlar, yine bu kurum üzerinden emeklilik yaşı ve tarihi hesaplayabilirler. Sadece Emekli Sandığı (4C) kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşların kullanabileceği ne zaman emekli olurum uygulaması, sanal ortam aracılığı ile de aktif şekilde hizmet sunmaktadır. Eğer sizlerde Emekli Sandığı(4C) kurumuna bağlı olarak çalışan bir vatandaşsanız burada anlatacağımız şekilde ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabilirsiniz. Buna göre, aşağıda tarif ettiğimiz sekli ile ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabilirsiniz. Hem de hiç yorulmadan sadece interneti kullanarak bu emeklilik hesaplamanızı yapabilirsiniz;

Burada, Emekli Sandığı (4C) kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız. Ardından ise; "Doğum tarihinizi" "Cinsiyetinizi" ve "Hizmet başlangıç ve bitiş tarihinizi" sistemde bulunan ilgili alanlara yazınız.