Gündem Ne zaman emekli olurum? SGK kurumlarına ait hizmet dökümleri!

Ne zaman emekli olurum? SGK kurumlarına ait hizmet dökümleri!

08.04.2016 - 10:24 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum sorusunun cevabını SGK emeklilik hesaplama uygulaması ile bulabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum sorusuna cevap üstelik istediğiniz zaman internetin olduğu her yerde bulunabilir. Ne zaman emekli olurum ile ilgili daha fazla ayrıntıya haberimiz aracılığı ile sahip olabilirsiniz.

Ne zaman emekli olurum SGK kurumlarına ait hizmet dökümleri

Günümüzün en çok merak edilen konulardan bir tanesi çalışma hayatının bitip, emekli olunacağıdır. Emekli olmak; bizler için rahat nefes alabildiğimiz, yaşlandığımız zamanları temsil etmektedir. Torunlarımızın etrafımızda koşuşturduğu ve bir şekilde doğayla iç içe olduğumuz zamanlar olarak hayal edilmektedir. Ne zaman emekli olacağımızı öğrenmek artık sanıldığı kadar zor değildir. Günümüzün teknolojisi ile birlikte hayatımıza girip, hayatımızı kolaylaştıran birçok uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamalardan ne zaman emekli olurum uygulamasının sorgulamasını yapabildiğimiz internet ağından bahsedeceğiz.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet günümüzün en geniş bilgi kaynağı haline gelmiş durumdadır. Aradığımız her şeye internet üzerinden ulaşabiliyoruz. İnternet üzerinden yapılabilen şeyleri saymak ile bitiremeyiz ancak internet üzerinden ne zaman emekli olurum sorgulamasını yapabilmeniz için size gerekli bilgileri anlatabiliriz. Yazımızın devamında ne zaman emekli olurum sorgulamasını nasıl yapabileceğinizi detaylı ve anlaşılır bir şekilde anlatmış bulunmaktayız. İnternet üzerinden daha önceden iki resmi site üzerinden ne zaman emekli olurum sorgulaması yapılabilmekteydi. Ancak bu resmi sitelerden şifresiz işlem sayfası olan E-SGM’nin geçtiğimiz aylarda kapatılması nedeni ile artık yalnızca devlet dairesi işlemlerimizi E-Devlet sistemi üzerinden şifreli olarak güvenli bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz. E-Devlet sistemi bahsetmiş olduğumuz gibi şifreli bir işlem sayfasıdır. Bu sayfa üzerinden herhangi bir işlem yapabilmek için size ait bir şifrenizin bulunması gerekmektedir. Sistem için E-Devlet şifrenizi nereden ve nasıl alabileceğinizi yazımızın devamında sizler için anlatmış bulunmaktayız.

Haberin Devamı

Şifrenizi postanelerden yani PTT şubelerinden, nüfus cüzdanınız ile şubeye giderek yapacağınız şifre alma başvurusu sonucunda alabilirsiniz. Şifre alma başvurunuzun ardından kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücretini ödemeniz gerekmektedir. İşlem ücretinizi ödediğinizde kimlik bilgileriniz ile sizin adınıza oluşturulmuş olan E-Devlet şifrenizi teslim alabilirsiniz. SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait olan SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı kurumları için ne zaman emekli olurum sorgulaması aynı şekilde yapılmaktadır. Ancak bağlantı adresleri farklı olduğu için ilk olarak açmış olduğunuz E-Devlet sekmesinin kurumunuza ait olan sayfa olduğundan emin olmanız sizin için yararlı olacaktır.

Ne zaman emekli olurum sorgulama işlemi için sistem girişinizi yapacağınız işlem sayfasına ulaşınız. SSK kurumu internet üzerinde 4A, Bağ Kur kurumu 4B ve Emekli Sandığı kurumu internet üzerinde 4C adları ile bilinmektedir. Bu nedenle bu isimleri kullanırsanız aradığınız sayfaya daha çabuk ulaşabilirsiniz. İlk olarak kurumunuzun ne zaman emekli olurum uygulama sayfasına ulaşınız. Daha sonra açılacak olan ilk sayfada karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklamanız gerekecektir. Bu seçeneğe tıkladığınızda açılacak olan sayfada kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir. Kimlik doğrulama işlemini açılacak olan sayfa üzerindeki ilgili boşluklara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazarak yapınız. Bilgilerinizi yazıp, doğru ve eksiksiz yazdığınızdan emin olduktan sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine sayfa üzerinde tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.