Gündem Ne Zaman Emekli Olurum sorusunun cevabını bulmak artık çok kolay!

Ne Zaman Emekli Olurum sorusunun cevabını bulmak artık çok kolay!

22.08.2015 - 11:56 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik hesaplamalarınızı internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm detaylar haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum sorusunun cevabını bulmak artık çok kolay

Emekli olmak, refah seviyesi yüksek ve sağlıklı bir emeklilik süreci yaşamak fikri, neredeyse her çalışan vatandaşın hayallerinde yer almaktadır. İster mesleğimizi severek icra edelim, ister sevmeyerek icra edelim, her birimiz için emeklilik uzakta görünebilmekte ve bu süreç bizi sıkabilmektedir. Bundan dolayı mıdır bilinmez, çalışma hayatı devam eden vatandaşlar, ne zaman emekli olabileceklerini hesaplayıp, duruma göre bir takım planlar yapabilmektedirler. Tabi her çalışan vatandaş ne zaman emekli olacağını hesaplayabilme imkanına sahip değildir. Yani, ne zaman emekli olacağını, sadece sigortalı olarak çalışan vatandaşlar hesap edebilmektedirler. Bu durumda, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çatısı altında bulunan, SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı sigorta kollarından her hangi birine bağlı olarak çalışan vatandaşlar, ne zaman emekli olacaklarını, hangi yaş aralığında ve hangi tarihte emekli olacaklarını hesaplayabileceklerdir. Üstelik Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emeklilik hesaplaması üzerine uygulamaya sürmüş olduğu, bir takım çalışmaları da bulunmaktadır. Bu durumda, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun alt sigorta kolları olan, SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kurumlarının her birinin ayrı ayrı ne zaman emekli olurum uygulamaları bulunmaktadır. Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun koordine etmiş olduğu, ne zaman emekli olurum uygulamasını, internet üzerinden online olarak vatandaşların kullanımına sunmaktadır.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Buna göre, internet üzerinden online şekilde de yapılabilen emeklilik hesaplama işlemlerini, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden, bağlı olunan sigorta koluna göre şu şekilde yapılabilmektedir;

SSK ya da 4A kurumu için ne zaman emekli olurum sistemi:

Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak faaliyet gösteren ve yeni adi 4A olan SSK birimine bağlı olarak çalışan vatandaşlar, simdi anlatacağımız şekilde emeklilik hesaplaması yapabilirler. Üstelik burada anlatacağımız emeklilik hesaplama işlemleri internet üzerinden yapılabilmektedir. Bu yönü ile emeklilik hesaplaması yapmak çok pratik bir işlem haline gelmektedir.

Haberin Devamı

Bu doğrultuda, SSK yani 4A kurumuna bağlı olarak çalışan bir vatandaş iseniz, şu şekilde emeklilik hesaplaması yapabilirsiniz;

• Burada SSK yani 4A kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

• Hemen sonrasında, burada yer alan "4A Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

• Daha sonraki aşamada; "doğum tarihinizi" "işe giriş tarihinizi" "ilk tescil tarihinizi" ve "prim günlerinizi" sistemde yer alan bu bölümlere yazınız.

• Bu arada, SSK yani 4A birimi üzerinden emeklilik hesaplaması yapmadan önce eğer bilmiyorsanız; prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgilerinizi öğrenmenizi tavsiye ederiz. Çünkü emeklilik hesaplaması yapılırken, görüldüğü üzere, bu bilgiler sizden istenmektedir.

BAĞ-KUR ya da 4B kurumu için ne zaman emekli olurum sistemi;

Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak faaliyet gösteren ve yeni adi 4B olan BAĞ-KUR birimine bağlı olarak çalışan vatandaşlar, simdi anlatacağımız şekilde emeklilik hesaplaması yapabilirler. Üstelik burada anlatacağımız emeklilik hesaplama işlemleri internet üzerinden yapılabilmektedir. Bu yönü ile emeklilik hesaplaması yapmak çok pratik bir işlem haline gelmektedir.

Bu doğrultuda, BAĞ-KUR yani 4B kurumuna bağlı olarak çalışan bir vatandaş iseniz, şu şekilde emeklilik hesaplaması yapabilirsiniz;

Haberin Devamı

• Burada, BAĞ-KUR yani 4B kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

• Hemen sonrasındaki aşamada, burada yer alan "4B Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

• Daha sonraki aşamada; "Emeklilik türünüzü" "Cinsiyetinizi" "Doğum tarihinizi" "Maluliyet durumunuzu" "Maluliyet derecenizi" "Erken yaşlanma" durumunuz varsa onun bilgisini ve "Bakıma muhtaç malul çocuğunuz" varsa onun da bilgisini, sistemde yer alan ilgili bölümlere yazınız.

Son olarak, "tamam" seçeneğine tıklayınız.

Emekli Sandığı ya da 4C kurumu için ne zaman emekli olurum sistemi;

Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak faaliyet gösteren ve yeni adi 4C olan Emekli Sandığı birimine bağlı olarak çalışan vatandaşlar, simdi anlatacağımız şekilde emeklilik hesaplaması yapabilirler. Üstelik burada anlatacağımız emeklilik hesaplama işlemleri internet üzerinden yapılabilmektedir. Bu yönü ile emeklilik hesaplaması yapmak çok pratik bir işlem haline gelmektedir.

Haberin Devamı

Bu doğrultuda, Emekli Sandığı yani 4C kurumuna bağlı olarak çalışan bir vatandaş iseniz, su şekilde emeklilik hesaplaması yapabilirsiniz;

• Burada, Emekli Sandığı (4C) kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız. Ardından ise; "Doğum tarihinizi" "Cinsiyetinizi" ve "Hizmet başlangıç ve bitiş tarihinizi" sistemde bulunan ilgili alanlara yazınız.