Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Emeklilik Yaşını Kolayca Öğren!

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Emeklilik Yaşını Kolayca Öğren!

31.07.2015 - 11:31 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamaları ile emeklilik hakkında pek çok bilgiyi öğrenebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında detaylı bilgilere ve ne zaman emekli olurum uygulamalarının nasıl kullanıldığını haberimize bulabilirsiniz.

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Emeklilik Yaşını Kolayca Öğren

Artık ne zaman emekli olacağınızı hesaplamak çok kolay. Çünkü artık internet aracılığı ile ne zaman emekli olacağınızı hesaplamak mümkün hale gelmiştir. İnanılmaz bir hız ile ilerleyen ve yaygınlaşan internet olanakları, bu konu hakkında da bizlere yardımcı olmaktadır. Sadece internete giriş yaparak ve sizler için hazırlamış olduğumuz bu haberi sonuna kadar okuyarak, ne zaman emekli olacağınızı, yani hangi tarihte ya da kaç yaşınızda emekli olacağınızı hesaplayabilirsiniz. Tabi belirtmekte fayda var ki, ne zaman emekli olurum hesaplaması yaptığınızda elde edeceğiniz tarih ya da yaş, sadece tahmini bir sonuç olacaktır. Çünkü devletin vatandaşlara sunmuş olduğu ne zaman emekli olurum uygulaması, gerçek sonuç vermemekte, sadece bir fikir olması açısından, emeklilik yaşı ya da tarihi ile ilgili yaklaşık bir bilgi vermektedir.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Ne zaman emekli olurum uygulaması aracılığı ile ne zaman emekli olacağınızı hesaplamadan önce, hangi kuruma bağlı olarak çalıştığınızın bilgisi önemli olacaktır. Çünkü Sosyal Güvenlik Kurumu’nun alt birimleri olan, SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kurumları için farklı aşamalar izlenerek, emeklilik hesaplaması yapılmaktadır. Yani bu durumda, siz bu üç SGK kurumundan hangisine bağlı olarak çalışıyorsanız, o kuruma özel olarak hazırlanmış olan, ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanmak ve bu şekilde emeklilik hesaplaması yapmak durumundasınız.

Şimdi, SKK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kurumları için, ne zaman emekli olurum uygulaması nasıl düzenlenmiş bir bakalım;

Haberin Devamı

SSK ya da 4A kurumu için "Ne Zaman Emekli Olurum" uygulaması

Sosyal Güvenlik Kurumu’nu meydana getiren kurumlardan biri olan SSK yani 4A kurumuna bağlı olarak çalışmakta olan vatandaşlar için hazırlanmış olan SSK (4A) ne zaman emekli olurum uygulaması şu şekilde emeklilik hesaplaması yapmaktadır.

· Ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden ve internet aracılığı ileSSK yani 4A kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapılmalıdır.

· Hemen sonrasında, burada yer alan"4A Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapılmalıdır.

· Daha sonraki aşamada; "doğum tarihiniz""işe giriş tarihiniz" "ilk tescil tarihiniz"ve"prim günleriniz"gibi bilgiler, sistemde yer alan bu bölümlere yazılmalıdır.

· Bu arada, SSK yani 4A birimi üzerinden emeklilik hesaplaması yapmadan önce eğer bilinmiyor ise; prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgileri öğrenilmesi tavsiye edilmektedir. Çünkü emeklilik hesaplaması yapılırken, burada da belirtmiş olduğumuz üzere, bu bilgiler gerekli olacaktır.

BAĞ-KUR ya da 4B kurumu için "Ne Zaman Emekli Olurum" uygulaması

Sosyal Güvenlik Kurumu’nu meydana getiren kurumlardan biri olan BAĞ-KUR yani 4B kurumuna bağlı olarak çalışmakta olan vatandaşlar için hazırlanmış olan BAĞ-KUR (4B) ne zaman emekli olurum uygulaması şu şekilde emeklilik hesaplaması yapmaktadır.

Haberin Devamı

· Ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden ve internet aracılığı ile, BAĞ-KUR yani 4B kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapılmalıdır.

· Hemen sonrasındaki aşamada, burada yer alan"4B Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapılmalıdır.

· Daha sonraki aşamada;"Emeklilik türü" "Cinsiyet" "Doğum tarihi" "Maluliyet durumu" "Maluliyet derecesi" "Erken yaşlanma"durumları var ise onun bilgisi ve "Bakıma muhtaç malül çocuk" var ise onun da bilgisi,sistemde yer alan ilgili bölümlere yazılmalıdır.

· Son olarak, "tamam" seçeneğine tıklanmalıdır.

Emekli Sandığı ya da 4C kurumu için "Ne Zaman Emekli Olurum"uygulaması

Sosyal Güvenlik Kurumu’nu meydana getiren kurumlardan biri olan Emekli Sandığı yani 4C kurumuna bağlı olarak çalışmakta olan vatandaşlar için hazırlanmış olan Emekli Sandığı (4C) ne zaman emekli olurum uygulaması şu şekilde emeklilik hesaplaması yapmaktadır.

Haberin Devamı

§ Ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden ve internet aracılığı ileEmekli Sandığı yani 4C kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapılmalıdır.

§ Ardından ise;"Doğum tarihi" "Cinsiyeti" ve "Hizmet başlangıç ve bitiş tarihi"sistemde yer alan ilgili alanlara yazılmalıdır.

Böylece, hangi SGK kurumuna bağlı olursanız olun, ne zaman emekli olacağınızın bilgisine ulaşabilir, hangi tarihte, kaç yaşınızda emekli olabileceğinizi tahmini olarak hesaplatabilirsiniz. Üstelik, sadece internet aracılığı ile bu işlemlerinizi pratik şekilde yapabilmeniz mümkün olacaktır.