Gündem Neden 6 saat yardım istenmedi?

Neden 6 saat yardım istenmedi?

20.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken, 15 Şubat’ta İmralı Adası’nın güneybatısında batan “BATUHAN A” isimli geminin kayıp beş mürettebatı denizden, havadan ve karadan aranıyor.

Neden 6 saat yardım istenmedi

HABER MERKEZİ - Kayıp mürettebatın dalgalarla sürüklenerek geminin battığı bölgeden altı km mesafede bulunan midye çiftliğindeki ağlara takılma ihtimali de değerlendirildi. Ancak burada yapılan dalıştan da sonuç alınamadı.

Haberin Devamı

HTS kayıtları istendi

Olayla ilgili soruşturma kapsamında savcılık GSM şirketlerinden, mürettebatın telefon görüşmeleri ve mesajlaşmalarına ilişkin HTS kayıtlarını istendi.

Mürettebattan Hüseyin Tutuk ailesine gönderdiği son görüntülerde, “6 saattir aynı yerdeyiz. Gemi batıyor” demişti. Bursa Valiliği, Tutuk’un eşine 06.09’da mesaj yazdığı, 06.19’da video gönderdiğini kaydetmiş, gemiden ilk yardım talebinin ve geminin battığına dair ilk bilginin ise 06.28’de iletildiğini açıklamıştı. Mürettebatın altı saat neden yardım istemediği ve bu süreçte kimlerle telefon görüşmesi yaptığı HTS kayıtlarıyla ortaya çıkacak.

Toprağa verildi

Gemideki altı mürettebattan Zeynep Kılınç’ın cenazesine, arama çalışmalarının üçüncü gününde kaptan köşkünde ulaşılmıştı. Kılınç’ın cenazesi, Adana’nın Karataş ilçesi Adalı Köyü’nde toprağa verildi.