Gündem Nerede oy kullanacağım? 23 Haziran İstanbul Yerel Seçimleri seçmen sorgulama

Nerede oy kullanacağım? 23 Haziran İstanbul Yerel Seçimleri seçmen sorgulama

20.06.2019 - 11:10 | Son Güncellenme:

23 Haziran İstanbul Yerel Seçimleri için geri sayım başladı. Artık sadece 3 günün kaldığı seçimler öncesi milyonlarca İstanbullu nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağım aramaları yapıyor. İşte merakla araştırılan 23 Haziran İstanbul Yerel Seçimleri seçmen sorgulama ekranı...

Nerede oy kullanacağım 23 Haziran İstanbul Yerel Seçimleri seçmen sorgulama

YSK tarafından yenilenmesine karar verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri 23 Haziran'da gerçekleştirilecek sandığa gidecek olan 8.5 milyonun üzerinde seçmen dört yıl boyunca kendilerini yönetecek olan belediye başkanını seçecek. YSK tarafından erişime açılan seçmen sorgulama sayesinde vatandaşlar nerede hangi sandıkta oy kullanabileceğini öğrenebiliyor. Peki YSK seçmen sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Oy kullanacağınız sandık bilgilerine;

Nerede Oy Kullanacağım adresinden,
e-Devlet kapısından ulaşabilirsiniz

YSK SEÇMEN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Sisteme giriş yapmak için gerekli yöntemli biri olan e-Devlet şifresi PTT şubelerinden temin edilir. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan fotoğraflı bir kimlik kartı ibraz edilerek alınan şifre görevli memur tarafından kapalı bir zarf içerisinde teslim edilir. Sisteme ilk giriş sırasında bu şifrenin değiştirilmesi talep edilir. Şifrenin unutulması halinde aynı adres üzerinden şifrenin yenilenme imkanı vardır. Bu seçeneği kullanmak için sisteme giriş sırasında cep telefonu bilgilerinin girilmiş olması gerekir. Aksi halde tekrar PTT şubesine giderek yeni şifre alınması gerekir.