Gündem ‘Nezaket ziyareti değil’

‘Nezaket ziyareti değil’

19.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Grubu dün Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilen Burcu Köksal’dan boşalan grup başkanvekilliği ile Grup Disiplin Kurulu’ndaki iki boş üyelik için seçim yaptı. 

‘Nezaket ziyareti değil’

MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara - Murat Emir ve Sevda Erdan Kılıç’ın yarıştığı grup başkanvekilliği seçiminde, oylamaya 119 vekil katıldı. Vekillerin 66’sının desteğini alan Emir CHP’nin yeni grup başkanvekili oldu. Grup Disiplin Kurulu’na ise Özgür Erdem İncesu ve Mühip Kanko seçildi.  

Haberin Devamı

Toplantıda vekillere seslenen Özel, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Edinilen bilgiye göre Özel özetle şunları söyledi: “Artık kırgınlıkları, ufak tefek şeyleri geride bırakacağız. Başarıyı beraber yakaladık. Asıl başarıyı bir sonraki genel seçimlerde yakalayacağız. Onun için de bütün gücümüzle çalışacağız. Kırgınlıklar geçmişte kalmıştır. 31 Mart bir zafer değildir. Bize verilen çok önemli bir görev ve fırsattır. Dört sene sonra yapılacak seçimde bu fırsatı kullanacağız.  Partiyi örgütümüzle beraber iktidara götüreceğiz. Ben herkese eşit mesafedeyim, herkesi kucaklıyorum. Parti içinde huzursuzluk istemiyorum. Olursa da disiplin sürecini işletirim. Disiplinsizlik affedilmeyecek. Milletvekili, belediye başkanı, il başkanı herkes işine baksın. İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin yapısı farklıdır. Bizim için değerlidir. Ankara ve İstanbul’un işlerine karışmayın.”

Haberin Devamı

‘Gündemim olacak’

Özel, toplantı çıkışında da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan ile yapacağı görüşmeye ilişkin soruya Özel şu yanıtı verdi: “Çok gecikmez. Bu görüşme bir nezaket ziyareti değil. Benim de önemli gündemlerim olacak. Bu konuda Parti Meclisi’nden, MYK’dan, grubumdan, belediye başkanlarımdan görüş alıyorum. O temasları tamamlamam gerekiyor. Önceki dönem genel başkanlarımızın fikirlerini de alacağım.”

SP’ye verilen vekil değişiyor

SP’nin grup statüsünü koruması için bu partiye geçen CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın partiye döneceğ iddia ediliyor. Özel’in de “Bir vekilimiz aramıza dönecek, bir vekilimiz de SP Grubu için aramızdan ayrılabilir. Arkadaşlar kendisiyle görüşüyolar” dediği öğrenildi. Kasap’ın yerine SP’ye geçecek ismin Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır olabileceği belirtiliyor.

Yazarlar