Gündem Noel Baba’nın torbasından bu kez plastik balık çıktı!

Noel Baba’nın torbasından bu kez plastik balık çıktı!

01.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Derinlere Saygı Dalış Topluluğu, denizlerdeki kirlenmeyi ve küçük balık avcılığını Noel Baba kostümüyle 5 metre derinliğe dalarak protesto etti.

Noel Baba’nın torbasından bu kez plastik balık çıktı

GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul - Yasal ölçülerin altında balık avlamanın zararlarını anlatmak için İstanbul Boğazı’nın serin sularına giren dalgıç Noel Baba’nın torbasından bu kez hediye yerine plastik balıklar çıktı.

Haberin Devamı

5 metreye daldılar

Noel Baba’yı canlandıran dalgıç Saruhan Singen, “Torbamdan keşke çocuklara hediye çıksaydı ama balık kalmadığı için plastik balık getirdim” dedi.

Sarıyer’de biraraya gelen grup üyelerinden Saruhan Singen, Noel Baba kıyafetini giydi. Dalgıç Noel Baba ile birlikte suya giren 2 dalgıç, 5 metre derinlikten plastik ve cam şişeleri topladı.

Dalışın ardından kıyıya çıkan Dalgıç Noel Baba Saruhan Singen, torbasında çocuklar için hediye oyuncaklar bulunması gerekirken sadece çöpler ve plastik balıklar olduğunu belirterek, “Sürdürülebilir balıkçılığı temel alan anlayışı desteklemeliyiz. Lüferin küçüğü çinekopu ya da istavritin yavrusu kıraçayı balıkçılar avlamamalı, tüketiciler de satın almamalı” dedi. Dalgıç Noel Baba’nın torbasından çıkan plastik balıkları alan 9 yaşındaki İdil Öztürk ise, denizlerdeki tükenişin kendisine anlatıldığını ve plastik balıklar yerine gerçek balıkları görmeyi daha çok istediğini söyledi.