Gündem ‘O bilekliği ben almıştım’

‘O bilekliği ben almıştım’

08.08.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Fatih’te 8 Temmuz 2019’da bir evde çıkan yangında Haiyun Chen (44) adlı Çinli kadının cesedine ulaşıldı. Ancak Chen’in yangında değil boğazı kesilerek öldürüldüğü ortaya çıktı. Polis, evi kiralayan kişinin Lan Lan adlı Çinli kadın olduğunu belirledi. Lan Lan’ın, evinde işlenen cinayetten sonra Çin’e kaçtığı belirlenince yakalama kararı çıkarıldı.

‘O bilekliği ben almıştım’

Kameraları inceleyen polis, bir şüpheli daha tespit etti. Şüpheli Mert Pehlivan (22) aracında Chen’e ait bileklik bulununca tutuklandı. Pehlivan, Lan Lan ile 200 TL karşılığında ilişkiye girdiğini, tekrar gittiğinde Chen’in kendisini karşıladığını öne sürdü. Chen’in kendisinden ilişki için 200 TL istediğini söyleyen zanlı, “İndirim yapmayınca evden ayrıldım, onu ben öldürmedim. Bilekliği bana Lan Lan hediye etti” iddiasında bulundu.

‘Oğlum yaşında’

Haberin Devamı

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Mert Pehlivan, SEGBİS ile bağlandı. Tanıklardan Haiyun Chen’in eski erkek arkadaşı Kadir Ö. “Sanığı, Chen’in öldürülmesinden önce birkaç kez gördüm. Chen ile konuştuğunu gördüm. Chen’e sanıkla ilişkisi olup olmadığını sordum. Bana ‘Oğlum yaşında’ dedi. Sanıkta çıkan bilekliği Chen’e ben hediye ettim” dedi. Duruşma ertelendi.