Gündem O teröristin üzerinden cephane çıktı

O teröristin üzerinden cephane çıktı

22.01.2017 - 23:43 | Son Güncellenme:

DHKP-C'li Şerif Turunç'un yanında olduğu ve sabahki operasyon sırasında otomobille kaçtığı belirlenen ve yakalanması için başlatılan operasyonda ölü olarak ele geçirilen terörist Bilgehan Karpat'ın metruk binaya bıraktığı çanta ve poşet terör ekiplerince incelemeye alındı. Üzerinden 1 el bombası ve 1 tabanca, sırt çantasından ise 1 seyyar dipçikli kalaşnikof otomatik tüfek ve 60 mermi çıktı.

O teröristin üzerinden cephane çıktı

AK Parti'nin Sütlüce'deki binasına saldırı düzenleyen terör örgütü DHKP-C üyesi Bilgehan Karpat’ın başarısız olan İstanbul eylemlerinden sonra yeni eylem için Şerif Turunç ile Tekirdağ'a geldikleri belirlendi.

Haberin Devamı

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü çevresinde keşif yaparken yakalanan DHKP-C'li Şerif Turunç'un yanında olduğu ve sabahki operasyon sırasında otomobille kaçtığı belirlenen Bilgehan Karpat'ın Muratlı İlçesi'ne gittiği tespit edildi. Bilgehan Karpat'ın yakalanması için operasyon düzenlendi. Polisin 'teslim ol' ihtarına ateşle karşılık veren terörist, çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirildi.



Teröristin metruk binaya bıraktığı çanta ve poşet ise terör ekiplerince incelemeye alındı. Üzerinden 1 el bombası ve 1 tabanca, sırt çantasından ise 1 seyyar dipcikli kalaşnikof otomatik tüfek ve 60 mermi çıktı.



GRİ LİSTEDE YER ALIYORDU

Tekirdağ'da canlı olarak ele geçirilen DHKP/C'li Şerif Turunç gibi İçişleri Bakanlığı'nın arananlar sayfasındaki gri listede yer alan Tekirdağlı Bilgehan Karpat'ın yakalanması için 300 bin liraya kadar ödül koyulmuştu.

Haberin Devamı



İZLERİNE ULAŞILAMAMIŞTI

2013 yılında Yunan polisi tarafından Sakız Adası açıklarında bir bota yapılan baskında çok sayıda silah ve patlayıcı ele geçirilmiş, mühimmatlar üzerinde yapılan incelemelerde Fadik Adıyaman ve Şerif Turunç'un parmak izlerine ulaşılmıştı. DHKP-C'li Şerif Turunç ve Bilgehan Karpat'ın Şubat 2016'da Aydın Söke'de yakalanan Sabancı suikastı sanığı İsmail Akkol'la birlikte Türkiye'ye sızdıkları basına yansımıştı. Tutuklanan DHKP-C üyeleri İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'ın ifadelerinde, her yerde aranan Şerif Turunç ile Bilgehan Karpat'ın Türkiye'de olduklarını söyledikleri iddia edilmişti. İstihbarat birimlerinin yaptıkları çalışmalara rağmen Türkiye'ye giriş yaptıkları tespit edilen DHKP-C üyesi Bilgehan Karpat ve Şerif Turunç'un izine ulaşılamamıştı.