Gündem ‘Obezler akıl hastası’

‘Obezler akıl hastası’

23.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransız beslenme uzmanı Dr. Pierre Dukan ‘obezler akıl hastası’ açıklamasını yaparak yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi...

‘Obezler akıl hastası’

İngiltere’de yayımlanan Daily Mail gazetesine konuşan Dr. Pierre Dukan, “Obezite zihinsel bir problem. Bugüne dek ‘akıl sağlığım yerinde’ diyen bir obez görmedim” dedi.
Başarılı doktor, “Onlar için acı çekiyorum. Onları seviyorum çünkü gerçekten hasta değiller, obezite kanser gibi bir hastalık değil. Ama onların toplum dışına itildiklerini hissediyorum. Bu yüzden onlara yardım etmek istiyorum” diye ekledi.
Dukan’ın obezite hakkındaki yorumları Fransız basınında tepki çekti. Fransa’da yayımlanan Le Nouvel Observateur dergisi Dukan’ın obeziteyi küçümsediğini yazdı. Obezitenin genetik, biyolojik veya sinirsel bir nedenden kaynaklanabileceğini belirten dergi Dukan’ın açıklamalarına karşı çıktı. Sadece İngiltere’de 1 milyon kitabı satılan Dukan, röportajında ünlü takipçilerine de değindi. Dukan, Düşes Kate Middleton’ın annesi Carole’ın diyetinin büyük bir takipçisi olduğunu öğrenince onunla iletişime geçtiğini söyledi. Doktor, Carole Middleton’a imzalı bir kitabını yolladığını dile getirdi. Dukan, daha önce de zayıf öğrencilerin üniversite sınavında daha fazla puan almaları gerektiğini söyleyerek tepki çekmişti. 2000’de piyasaya sürülen Dukan Diyeti adlı kitap en popüler diyet listelerinde üst sıralara çıkmıştı.