Gündem ‘Ofis açmasını ben de istedim’

‘Ofis açmasını ben de istedim’

18.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu’nun çalışma ofisi açmasına ilişkin “Kemal Bey’in böyle eve çekilip kalması yerine bir ofiste Türkiye siyasetine önemli katkılar yapmaya devam etmesinin fevkalede önemli olduğunu düşünüyorum. Kemal Bey’le yaptığımız görüşmede ben de teklif etmiştim” dedi.

‘Ofis açmasını ben de istedim’

ANKARA Milliyet  - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun çalışma ofisi açmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, dün Halk TV’de katıldığı programda özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

BELEDİYE SEÇİMLERİ: İlk MYK’da arkadaşlarımızı görevlendirdik. Pazartesi gününe bize taslak takvim getirecekler. Müzakare edip ilan edeceğiz. Kamuoyu araştırmalarıyla vatandaşın gönlünde olan başkanları tekrar aday göstereceğiz. Kongrede karşımdaymış başarılıysa listede, kongrede yanımdaymış başarısızsa müsaade isteyeceğiz. Seçimden önce kimseye verilmiş belediye başkanlığı sözüm yok. 

CHP’Lİ BELEDİYELER BAŞARILI MI?: Buluyorum, ben değil halk başarılı buluyor. Birkaç örnek hariç ki oralara da niye diye bakıyoruz. Halk başarılı buluyor. Ekrem başkanı, Mansur başkanı inanılmaz başarılı buluyorlar. Sıkıntımızın olduğu yerlerde anket gösteriyorsa onu ki yeni anketler yapacağız. 

BEN DE OFİS TEKLİF ETMİŞTİM: Ben Kemal Bey’le yaptığımız görüşmede ben de teklif etmiştim. Şöyle dedim. Kemal Bey’in böyle eve çekilip kalması yerine bir ofiste siyasi bir mücadele içinde değil ama Türkiye siyasetine önemli katkılar yapmaya devam etmesinin fevkalede önemli olduğunu düşünüyorum. Kemal Bey zaten bunu değerlendiriyordu. Lider değişti mi, özel kalem değişir. Biz Kemal Bey’in özel kalemi hazırlıklarını yapmış, toplanmış, ayrılıyordu, kendisine izin verdik ve Kemal Bey’e sorduk. Özel kaleminizden hangi isimlerle çalışmak isterseniz o konuda sizden talimat bekleriz diye ifade ettik. (ofisinde mi?) Nerede istiyorsa. Ben izin verdim bir aylığına. Tabii ben bunu doğrudan Kemal Bey’e söylemedim. Talimatlarını bekliyoruz. 

Haberin Devamı

ÖZCAN VE İNCE DÖNECEK Mİ? Muharrem İnce bir başka partinin genel başkanı. Öyle bir şey söylemem doğru da olmaz, şık olmaz. İddiası var İnce’nin. Ama Tanju Özcan’ın ben de döneceğine ve Bolu’da belediye başkanı olarak partimizi gayet iyi temsil edeceğini, CHP’nin belediye başkanı olarak görev yapabileceğini düşünüyorum. 

MERAL HANIMLA GÖRÜŞÜRÜM: İYİ Parti’yle çok soruluyor, ‘ittifak yapacak mısınız, görüşecek misiniz?’. Meral Hanım beni tebrik için aradı. Bundan sonraki dönemde de mutlaka Meral Hanımla, onun da uygun gördüğü takdir ettiği zamanda ve zeminde- şu an için yok- Ben çok isterim. Niye görüşmeyim? Meral Hanım da ister. Bizim kişisel ilişkilerimiz çok iyi. Kurumsal ilişkilerde herkes kendi kurumunun kendi partisinin menfaatini düşünecek. 

Haberin Devamı

‘Ofis açmasını ben de istedim’

Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, Özel ile bir araya geldi.

Özel, DİSK ile yürüdü

CHP lideri Özel, İstanbul’da başlayan ve Ankara’da sona eren Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun “Vergide Adalet, Gelirde Adalet” yürüyüşüne dün Sıhhiye’de katılarak Ulus’a kadar yürüdü. Özel, “Adalet Bakanı’nı derhal Hrant Dink’in katili Ogün Samast’a iyi hal veren komisyon kararını, komisyon raporunu açıklamaya davet ediyorum” dedi. ● ANKARA Milliyet

Kılıçdaroğlu istifaları durdurdu iddiası

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara  - CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İYİ Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi genel merkezlerine yakın açtığı çalışma ofisi kulisleri hareketlendirdi. 

Milliyet’e konuşan CHP’li bir kurmay, Kılıçdaroğlu’nun kendisini ziyaret edenlere, “Partiye sahip çıkma zamanı, önemli olan partidir, isimler gelip, geçicidir, yerel seçimlerde çalışacağız” mesajını verdiğini söyledi. 

Haberin Devamı

Milliyet’e konuşan bir kaynak da, “İstifa etmek isteyen kitleler vardı. Kemal Bey özellikle gençleri tek tek aradı. ‘Sakın istifa etmeyin’ dedi. Partide kalmalarını sağladı” değerlendirmesini yaptı. 

Kılıçdaroğlu’nun çalışma ofisi kulisleri hareketlendirirken, Milliyet’e konuşan CHP’li yönetici şu yorumu yaptı: 

“MYK’da bir değerlendirmemiz olmadı. Genel Başkan (Kılıçdaroğlu) siyasi birikimi olan birisi, bu birikimlerini tabi ki Türkiye siyasetine, sosyal demokrasisine aktarmak durumu, illa ki kişisel bir hedef olarak yorumlamıyoruz. Biz de şöyle diyoruz; Genel Başkan Türkiye siyasetinde üst akıl, biz her zaman aklına danışırız diyoruz. Türkiye siyasetine katkı sunmak, fikir sunmak elbette birikimleri gereği yapması gereken işler. Bunu siyasi rekabet olarak algılamıyoruz. Sayın Genel Başkan’ın parti kültürünü çok iyi bildiğini düşünüyoruz.” 

Yazarlar