Gündem Öğrenci affı nedir, çıktı mı? 2022 Öğrenci affı kimleri kapsıyor?

Öğrenci affı nedir, çıktı mı? 2022 Öğrenci affı kimleri kapsıyor?

06.07.2022 - 09:04 | Son Güncellenme:

Öğrenci affı ile ilgili son durum ne? AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu öğrenci affı ile ilgili geçtiğimiz ay açıklamalarda bulunmuştu. Öğrenci affının da içinde yer aldığı torba yasa Meclis'e sunuldu. Peki, öğrenci affı kimleri kapsıyor?

Öğrenci affı nedir, çıktı mı 2022 Öğrenci affı kimleri kapsıyor

AK Parti'nin Meclis'e sunduğu torba yasada önemli düzenlemeler yer alıyor. Öğrenci affı da bu düzenlemelerin içinde. Peki, öğrenci affı nedir, kimleri kapsayacak?

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Gençlerimize müjde vermek istiyorum. Kamuoyunda öğrenci affı diye bilinen teklifimizi önümüzdeki günlerde Meclis'in takdirine sunuyoruz. Lisans, yüksek lisans, doktora seviyesindeki öğrencilere okullarına dönüş yolunu açıyoruz." dedi.

ÖĞRENCİ AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK, KİMLERİ KAPSIYOR?

AK Parti’nin Meclis’e sunduğu torba yasa ile üniversiteden, hazırlık dâhil bütün sınıflarda intibak, önlisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü öğrenimi görürken her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazanarak kayıt yapma hakkı elde ettikleri halde kayıt yaptırmayanlara af geliyor.

Üniversiteden hazırlık dâhil bütün sınıflarda intibak, önlisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü öğrenimi görürken her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazanarak kayıt yapma hakkı elde ettikleri halde kayıt yaptırmayanlara af geliyor. Aftan, terör, kasten öldürme, işkence, eziyet, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçlarından mahkum olanlar ile terör örgütlerine veya MGK tarafından devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler yararlanamayacak. Aftan faydalanmak isteyenler, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 4 ay içinde, ayrıldıkları üniversiteye başvuruda bulunmaları şartıyla 2022-2023 eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilecek.

Haberin Devamı

Hükümlüler, yeni düzenlemeyle birlikte salıverilmelerinden sonra yaşamlarını sürdürecek meslek ve sanatları öğrenmelerini sağlamak, çalışma ve üretme isteklerini geliştirmek veya güçlendirmek, yeniden topluma kazandırmak ve iyileştirilmelerini temin etmek amacıyla kurum dışında çalıştırılabilecek.