Gündem Öğretmenler için MEB E-Bordro sorgulama nereden yapılıyor?

Öğretmenler için MEB E-Bordro sorgulama nereden yapılıyor?

22.03.2016 - 23:02 | Son Güncellenme:

E-Bordro maaşın kanıtlanmasını sağlayan bir portaldır. E-Bordro çıktısı alarak kanıtlanması gereken yerlerde bu çıktıdan faydalanabilirsiniz. E-Bordro çıktısı nereden alınır haberimzide.

Öğretmenler için MEB E-Bordro sorgulama nereden yapılıyor

İnsan Kaynakları Departmanı tarafından oluşturulmuş olan bordroların kurumunun kullanıldığı uygulama üzerinden direkt olarak alınarak e-imza ile imzalanarak ve kurumdaki çalışanlara iletilerek sağlanan web uygulamasına E-Bordro olarak tanımlayabiliriz. E-Bordro sistemi sadece devlet memur çalışanlar için geliştirilmiş olan maaş öğrenme sistemidir. E-Bordro sistemi sayesinde memur olarak çalışan vatandaşların saatlerce sıra beklemeden vakit kaybı yaşamadan hizmet dökümlerini ve maaş sorgulamalarını internet yardımı ile kolay bir şekilde işlemlerini yapmaları mümkün olacaktır. Böylece memurlar olan vatandaşlar diledikleri zaman maaşlarını sorgulamak istediklerinde online bir şekilde hızlı ve güvenli olarak E-Bordro sistemini kullanmaları mümkündür. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğüne ait olan E-Bordro sistemi 4B, 4C ve farklı sözleşmeler ile çalışan devlet memuru olan vatandaşların bu sistemden yararlanma imkanları yoktur.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Bordronun uygulamasının bazı özelliklerini sizler için derlemiş bulunmaktayız bunların birkaçı olarak; personel ve tarih bilgilerine göre raporlama yapar, E-Bordro uygulaması web adresli bir uygulama olduğundan dolayı bir kuruluma gerek duyulmadan bütün onay ve imzalama işlemlerini e - imza ile yapılabilmektedir, e- posta yardımıyla bordrosu gönderilen bir personele uyarı gönderilebilmektedir. Bunların yanı sıra kamu personeli olarak görev yapan memurlar için E-Bordro sayesinde maaşlarını son iki ay olma koşulu ile detaylı olarak excell formatında ulaşabilirler. Bu sistem üzerinde çalışan vatandaşlar her ayın 15 inden sonra maaş bordrolarının çıktısını almaları mümkündür. E-Bordro sistemi sadece bilgilendirme amacı taşımaktadır.

Haberin Devamı

E-Bordro sistemi sayesinde memur çalışanlar maaşlarından ne kadar kesildiğini ve bu kesintinin ne için alındığını kolayca görmeleri mümkün olacaktır. Memur olan vatandaşlar ebordro sistemine giriş yapıp maaş sorgulama işlemlerini yapabilmek için gerekli olan bilgiler vatandaşın TC. Kimlik Numarası, memuriyet sicil numarası ve emekli sicil numarası gibi bilgilerle sisteme giriş yapabilir. Sizler için yazdığımız bu sisteme giriş bilgileriyle Ebordro memur maaşı sorgulama sayfasına girerek kolay ve zaman harcamadan sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ebordro sistemi emekli sandığına bağlı olan vatandaşlar kullanabilir.