Gündem ‘Öğretmenliğin itibarını artıracak projelerimiz var’

‘Öğretmenliğin itibarını artıracak projelerimiz var’

17.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Eğitim ordumuzu daha da güçlendirdik. İhtiyaç duyulan alanlarda atamaları sürdüreceğiz” dedi.

‘Öğretmenliğin itibarını artıracak projelerimiz var’

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - Erdoğan, 2022-2023 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Haydarpaşa Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen karne törenine katıldı. 6 Şubat’ta meydana gelen depremle nedeniyle ülkece ve milletçe dini ve milli bayramların biraz buruk geçirildiğini ifade eden Erdoğan, “Bugün de karne almanın sevincini maalesef tam manasıyla teneffüs edemiyoruz. Asrın felaketinde toprağa verdiğimiz 50 bini aşkın vatandaşımızın özellikle öğrenci ve öğretmenlerimizin acısı hala kalbimizi yakıyor... Depremden olumsuz etkilenen şehirlerimizi de en kısa sürede yeniden ayağa kaldıracağız. 19 milyonu temel eğitim ve ortaöğretimde, 8 milyonu yüksek öğretimde olmak üzere yaklaşık 27 milyon öğrencimiz bulunuyor” dedi.

Haberin Devamı

‘800 bine yükseldi’

Mayıs ayında yapılan toplam 45 bin yeni öğretmen atamasıyla mevcut eğitim ordusunu daha da güçlendirdiklerini söyleyen Erdoğan, “2002 yılında, ülkemizde toplam 500 bin öğretmen varken son atamayla birlikte sadece bizim dönemimizde göreve başlayan öğretmen sayısı 800 bini buldu. İhtiyaç duyulan alanlarda öğretmen atamalarını sürdüreceğiz. Öğretmenlik mesleğinin itibarını artıracak, öğretmenlerimizin kariyerini geliştirecek projemizi yakında kamuoyuyla paylaşacağız... Öğrencilerimizin kaliteli eğitim alması, öğretmenlerimizin görevlerini gönül huzuruyla yapması için her türlü çabayı göstereceğiz” ifadelerini kullandı. Öğrencilere nasihatte bulunan Erdoğan, şunları söyledi: “TEKNOFEST gençliği olarak artık uzayla, her an iç içe olmayı amaç edineceksiniz. Yazın arkadaşlarınız ve sevdiklerinizle keyifli vakit geçirirken lütfen kitapla, kütüphaneyle, okumakla bağlarınızı kesmeyin. Tabiatın tüm güzelliklerinin önümüze serildiği bu yaz günlerinde kendinizi sadece ekran başına mahkûm etmeyin. Yeni şeyler öğrenme şevkinizin kaybolmasına izin vermeyin. Sizlere yardımcı olmak üzere çok farklı alanlarda açılmış, ücretsiz yaz okullarımız gençlik kamplarımız var. Merdiven altı kapkaççılara kendinizi kaptırmayın. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Diyanet İşleri Başkanlığımızın sizlere yönelik çalışmaları var. Devletimizin sizlere sunduğu bu imkanlardan en güzel şekilde istifade edeceğinize inanıyorum.”

Haberin Devamı

‘Tatili sonuna kadar siz hak ettiniz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, yaz tatiline giden öğrencilere huzurlu ve mutlu bir tatil diledi. Erdoğan’ın Twitter hesabındaki paylaşımı şöyle: “Uzun soluklu bir eğitim-öğretim yılının ardından tatili sonuna kadar hak eden tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Güzel çocuklarım, karneler gerçek başarının karşılığı olmamakla beraber, eksikleri görmek ve tamamlamak için motivasyon kaynağıdır. Eminim ki, her eğitim yılında başarınız katlanarak artacaktır. Hepinize huzurlu ve mutlu bir tatil dönemi diliyorum.”