Gündem Oktar’ın sağ kolu fazla kaçamadı

Oktar’ın sağ kolu fazla kaçamadı

11.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Adnan Oktar örgütünün iki numaralı ismi olarak bilinen firari Tarkan Yavaş, örgüt televizyonunun sorumlusu firari Serkan Yumru ile birlikte Göktürk’te bir eve düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakalandı.

Oktar’ın sağ kolu fazla kaçamadı

Adnan Oktar yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında örgütün ikinci ismi olarak bilinen firari Tarkan Yavaş ve örgüte ait A9 TV’nin sorumlu müdürü olan “Global Serkan” lakaplı Serkan Yumru yakalandı. Yavaş ve Yumru’ya yardımcı olduğu belirlenen yedi kişi de gözaltına alındı.


Taciz ve tecavüzden küçük yaşta çocuğu alıkoymaya, casusluktan kara para aklama ve manevi duyguları sömürmeye kadar 30 ayrı suçlamayla hakkında soruşturma yürütülen Adnan Oktar yapılanmasının gözaltı kararı çıkarılan 235 yönetici ve üyesi arasında bulunan Tarkan Yavaş’ın Eyüp Sultan ilçesine bağlı Göktürk’te bir adreste saklandığını belirleyen İstanbul Mali Şube ekipleri, adrese dün sabaha karşı operasyon düzenledi.

47 kişi de aranıyor

Firari haldeyken bile örgüt lehine sosyal medyadan paylaşımlarda bulunan ve polis tarafından siber takibe alınan Tarkan Yavaş’ın, Göktürk’te bir apartman dairesinde bulunduğunu belirleyip adrese operasyon düzenleyen ekipler, Yavaş’la birlikte evde bulunan ve aranan Serkan Yumru’yu da yakalayıp gözaltına aldı. “Örgüt yöneticiliği”nden haklarında arama kararı bulunan iki isime saklanmaları için yardımcı oldukları tespit edilen yedi kişi daha yakalandı. 11 Temmuz’da başlatılan operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı olan 47 kişi hâlâ aranıyor.

Oktar’ın sağ kolu fazla kaçamadı

Adnan Oktar’ın en yakın adamı olan Tarkan Yavaş, sabaha karşı saklandığı evde yakalandı.

Örgütün iki numarası olan Tarkan Yavaş, “Kardeşler” grubunun baş yöneticisiydi ve Adnan Oktar adına sözcü olarak konuşma yetkisi vardı. Adnan Oktar’la 1988 yılından beri birlikte hareket edip en yakın arkadaş grubu içerisinde yer alan ve Galatasaray Lisesi ile İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olup, siyasi tarih üzerine yüksek lisans yapan Tarkan Yavaş, Oktar’ın yerine birçok konferansta yer almış ve onun adına talimatlar vermiş.

Tüm sırları biliyor

Hem yurt içinde hem de yurt dışında örgütün en aktif yöneticisi olan ve Adnan Oktar’ın tüm sırlarına vakıf olduğu ileri sürülen Yavaş, Adnan Oktar’ın program yaptığı A9 kanalında da aktif bir isimdi. Kanalda “Gündem Analiz” isimli programı yapan ve örgütün kapatılan kuruluşu Bilim Araştırma Vakfı’nın da eski başkanı olan Tarkan Yavaş, küçük yaşta kız çocuğuna cinsel istismar, dolandırıcılık ve uluslararası ajanlık başta olmak üzere 20 ayrı suçtan aranıyordu.

Kod adı “Global Serkan” olan Serkan Yumru ise, Adnan Oktar’ın evinde nöbet görevini yürütüyordu. Yumru, örgütün medya kuruluşu olan A9 TV’nin sorumlu müdürüydü ve örgüt adına sosyal medyada çeşitli propoganda faaliyetlerini düzenliyordu.

Yazarlar