Gündem Ölüm bir anlık dalgınlıkla geldi

Ölüm bir anlık dalgınlıkla geldi

05.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dün ajanslardan art arda benzer iki acı haber geldi…

Ölüm bir anlık dalgınlıkla geldi

ASLI ÖKTENER - Aksaray ve Nevşehir’de cep telefonlarıyla konuştukları sırada karşıdan karşıya geçmeye çalışan iki genç; Mine Nur Uysal (20) ve Rabi Kepenek (25), kendilerine çarpan araçlar nedeniyle yaşamlarını yitirdi.

Haberin Devamı

Aksaray Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Mine Nur Uysal ve arkadaşı İrem Koyuncu, okul çıkışı belki bir yandan birbirlerine gün içinde olanları anlatıyor bir yandan da birkaç saat sonrası ne yapacaklarını planlıyordu. Kaldıkları yurda gitmeden önce marketten alışveriş yapan iki genç, karşıdan karşıya geçmek için yola atacakları o son adımların kendilerini sonsuza dek ayıracağını nereden bilebilirdi…

Aynı dakikalarda 23 yaşındaki Gencay Kavlak, gaz pedalına son sürat asılarak otomobiliyle aynı yolda ilerliyordu. Aracın hızla yaklaştığını gören İrem, geri çekilerek son anda kurtuldu. Ancak olay anında telefonda babası ile konuşan Mine onun kadar şanslı değildi... Ölüm; İrem’in geriye attığı o tek adım ve Mine’nin anlık dalgınlığı arasında gidip geldi. Ve Mine saniyeler sonra yere yığıldı.

Haberin Devamı

Olayın ardından yurtta kalan öğrenciler, taleplerine rağmen yurt önüne üst geçit ve aydınlatma yapılmamasına tepki gösterdi.

10 yıl önce de aynı yerde üniversite öğrencisi Cennet Nur Topçu’nun otobüsün çarpması sonucu yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Arkadaşlarıyla buluşacaktı

Nevşehir’de ise 25 yaşındaki Rabia Kepenek, otomobiliyle Avanos ilçesine gitmek için yola çıkmıştı. İddiaya göre genç kız, kendisini telefonla arayan arkadaşlarıyla buluşmak için aracını sağ şeride çekti ve beklemeye başladı. Bir süre sonra başka bir araçla yolun karşına gelen arkadaşlarının yanına gitmek isterken bir yolcu otobüsünün çarpması sonucu hayata veda etti.