Gündem Omuz omuza çalışıp yaraları saracağız

Omuz omuza çalışıp yaraları saracağız

27.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ta Milli Savunma Bakanlığı Seyyar Sahra Hastanesi’ni ziyaret eden Akar, “Asil milletimizle birlikte omuz omuza çalışarak tek yumruk, tek yürek olarak inşallah tüm bu sıkıntıların üstesinden gelecek, yaralarımızı saracağız” dedi.

Omuz omuza çalışıp yaraları saracağız

ANKARA Milliyet - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ile Kahramanmaraş’ta Mehmetçik tarafından kurulan Milli Savunma Bakanlığı Seyyar Sahra Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Hastanenin faaliyetlerine ilişkin bilgi alan Bakan Akar “Acımız, kederimiz büyük. Bu yaraları sarmak için ilk günden itibaren asil milletimizle birlikte omuz omuza çalışarak tek yumruk, tek yürek olarak inşallah tüm bu sıkıntıların üstesinden gelecek, yaralarımızı saracağız” dedi.

Haberin Devamı

Azeri hekimlere teşekkür

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinin tüm unsurlarının, karargâh ve birliklerinin ilk andan itibaren seferber olduğunu, AFAD ve valiliklerin koordinesinde görevinin başında olduğunu vurgulayan Akar, Azerbaycan’dan gelerek hastanede görev alan 12 askeri hekim ve sekizi hemşireye de çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

‘Kardeşin borcu olmaz’

Burada görev yapan Azerbaycanlı doktorların girişe astıkları “Türkiyem, kardeşin kardeşe borcu olmaz! Teşekkür beklemez, bahane yapmaz! Kardeşin Azerbaycan” yazısı ise görenleri duygulandırdı. Azerbaycanlı hekimler, Türkiye’nin kendilerine “git” demediği sürece görev yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Çocuklara moral verdi

Haberin Devamı

Bakan Akar daha sonra Orgeneral Güler ile birlikte Kahramanmaraş’ta Fuar Alanı ve Atatürk Parkı’nda çocuklar için kurulan oyun çadır alanında incelemelerde bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan temel eğitim destek çadırları ile psikososyal destek çadırlarını gezen Akar, buralardaki çocuklarla sohbet etti, çocuklarla masa tenisi de oynadı. Akar Beşiktaş Futbol Akademisi tarafından kurulan çadır kentte de incelemelerde bulunarak, çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

7/24 sağlık hizmeti veriyor

Necip Fazıl Şehir Hastanesi önünde, 19 konteyner ve 21 çadırdan oluşan MSB Seyyar Sahra Hastanesi’nde, alanında uzman askeri hekimler, yardımcı sağlık personeli, idari ve teknik personel olmak üzere toplam 70 personelle vatandaşlara 7/24 sağlık hizmeti veriliyor. Ayrıca bölgede yüzer hastaneye dönüştürülen TSK’nın en büyük çıkarma gemileri TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar da sağlık hizmeti vermeye devam ediyor. 

Yaşam destek faaliyetleri

Milli Savunma Bakanlığı, sağlık desteğinin yanı sırda bölgede yaşam destek faaliyetlerini de aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda 75 çadır kentte 62 bin 493 çadır, 81 bin hijyen seti, 1.6 milyondan fazla sıcak yemek, 4.6 milyondan fazla kumanya, 3 milyon 130 bin ekmek, 7.6 milyon adet maske, 69 bin 848 adet battaniye ve 70 bin 439 adet giysi ihtiyacı temin edildi. Bölgeye 41 fırın, 108 seyyar mutfak, 894 seyyar banyo/tuvalet kuruldu. 

Haberin Devamı

Omuz omuza çalışıp yaraları saracağız

Hatay’da yaralı depremzede, askeri helikopterle Adana Şehir Hastanesine nakledildi. MSB, yaralı depremzedenin naklini sosyal medyadan paylaştı. 

Askeri fabrikalarda konteyner üretimi

Milli Savunma Bakanlığı, Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğüne bağlı fabrikalarda konteyner ve çadır üretimine aralıksız devam edildiğini bildirdi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğümüze bağlı fabrikalarda deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için konteyner ve çadır üretimi aralıksız devam ediyor” denildi.

Omuz omuza çalışıp yaraları saracağız