Gündem Onur Ünlü ödülleri topladı

Onur Ünlü ödülleri topladı

02.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sona eren 24. Uluslararası Adana Film Festivali’nin ulusal yarışmasında Onur Ünlü’nün yönettiği ‘Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok’, En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu ve Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu ödülleriyle döndü

Onur Ünlü ödülleri topladı

24. Uluslararası Adana Film Festivali önceki gece Çukurova Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ayşe Arman ve Meltem Cumbul’un sunuculuğunu üstlendiği ödül töreniyle sonlandı. Erden Kıral’ın başkanlığını yaptığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jürisinde Algı Eke, Fırat Yücel, Hüseyin Karabey, Murat Hasarı, Uğur İçbak ve Selma Güneri yer aldı. Festivalin ulusal yarışmasında En İyi Film Ödülü, Onur Ünlü’nün imzasını taşıyan ‘Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok’a sunuldu. Ünlü yeni filmiyle ayrıca En İyi Yönetmen Ödülü’nün sahibi olurken Fatih Artman filmdeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu, Hare Sürel ise Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü. ‘Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok’, görme yetisini kaybeden bir cinayet bürosu dedektifinin araştırdığı olayda da gözleri görmeyen kişilerle karşılaşması üzerinden ilerliyor.

Haberin Devamı

‘Daha’ dikkat çekti

Ödüllerde öne çıkan diğer bir yapım aktör Onur Saylak’ın ilk uzun metrajlı yönetmenliği ‘Daha’ oldu. Dünya prömiyerini bu yılki Karlovy Vary Film Festivali’nde yapan film, Yılmaz Güney Ödülü’nün yanı sıra Adana İzleyici Ödülü, Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ödülü ve Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu. Hakan Günday’ın eserinden uyarlanan film bir mülteci hikâyesini konu alıyor.

Dünya prömiyerini geçtiğimiz ay Venedik Film Festivali’nde yapan Emre Yeksan’ın yönettiği ‘Körfez’ ise Erden Kıral başkanlığındaki jüriden Jüri Özel Ödülü kazandı. Film, İzmir’e dönen genç bir adamın bir ekoloji felaketinin içinde yaşadıklarını konu alıyor.

‘11’e 10 Kala’ ve ‘Gözetleme Kulesi’ filmlerine imza atan Pelin Esmer’in trende tanışan iki kadının hikâyesini anlattığı filmi ‘İşe Yarar Bir Şey’ de ödüllerde dikkat çeken diğer bir yapım oldu. Film, uzun bir aradan sonra sinemaya dönen Başak Köklükaya’ya En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandırdı. Ayrıca Pelin Esmer ve Barış Bıçakçı, filmle En İyi Senaryo Ödülü’nün sahibi oldular. Gökhan Tiryaki de ‘İşe Yarar Bir Şey’le En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’ne uzandı.

Haberin Devamı

10 filmin 17 dalda yarıştığı festivalde Onur Ünlü’nün ‘Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok’, Semih Kaplanoğlu’nun ‘Buğday’, Onur Saylak’ın ‘Daha’, Orhan Oğuz’un ‘Eksi Bir’, Pelin Esmer’in ‘İşe Yarar Bir Şey’, Emre Erdoğdu’nun ‘Kar’, Emre Yeksan’ın ‘Körfez’, Özgür Sevimli’nin ‘Murtaza’, Ümit Ünal’ın ‘Sofra Sırları’ ve Orhan Eskiköy’ün ‘Taş’ filmleri büyük ödül için değerlendirildi.

Kazananların listesi:

En İyi Film Ödülü: Onur Ünlü (‘Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok’)

Yılmaz Güney Ödülü: Onur Saylak (‘Daha’)

Adana İzleyici Ödülü: Onur Saylak (‘Daha’)

En İyi Yönetmen Ödülü: Onur Ünlü (‘Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok’)

Jüri Özel Ödülü: Emre Yeksan (‘Körfez’)

En İyi Senaryo Ödülü: Barış Bıçakçı, Pelin Esmer (‘İşe Yarar Bir Şey’)

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Başak Köklükaya (‘İşe Yarar Bir Şey’)

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Fatih Artman (‘Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok’)

Haberin Devamı

Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Hare Sürel (‘Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok’)

Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Ahmet Varlı (‘Taş’)

Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü: Hazar Ergüçlü (‘Kar’)

Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü: Hayat (‘Daha’), Halil Bahadır (‘Kar’)

En İyi Müzik Ödülü: Mustafa Biber (‘Buğday’)

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: Gökhan Tiryaki (‘İşe Yarar Bir Şey’)

En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü: Naz Erayda (‘Buğday’)

En İyi Kurgu Ödülü: Ayris Alptekin (‘Kar’)

SİYAD En İyi Film Ödülü: Onur Saylak (‘Daha’)

FİLM-YÖN En İyi Yönetmen Ödülü: Semih Kaplanoğlu (‘Buğday’)