Gündem Ordu’nun yüreği deprem bölgesindeydi

Ordu’nun yüreği deprem bölgesindeydi

06.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ordu Büyükşehir Belediyesi merkez üssü Kahramanmaraş olan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde adeta seferber oldu. Depremin ilk anından itibaren bölgede görev alan Büyükşehir Belediyesi yaraların sarılması için aralıksız görev yaptı.

Ordu’nun yüreği deprem bölgesindeydi

6 Şubat tarihinde Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından AFAD’ın koordinasyonu ile hemen harekete geçen Ordu, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ilçe belediyeleriyle bölgede hem arama kurtarma hem de sosyal destek anlamında büyük bir mücadele örneği sergiledi. Büyükşehir, ilçe belediyeleri, kamu kurumları ve gönüllülerle birlikte Ordu’dan toplam 2 bin 172 personel, 603 araç ve iş makinesi depremin yaralarını sarmak için sahada görev yaptı. Ordu yardım seferberliğine de büyük katkı verdi. Ordu’dan bölgeye 169 tır ve kamyon insani yardım malzemesi gönderildi. Asrın felaketinde Ordu Büyükşehir Belediyesi 299 personel, 226 araç ve iş makinası ile yer aldı.

Haberin Devamı

Yardımlar çığ gibi büyüdü

Türkiye’de 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki ilk depremin ardından depremzedeler için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in sosyal medyadan yaptığı destek çağrısı üzerine harekete geçen Ordulular, Büyükşehir Belediyesi binasını yardımlarla doldurdu.

Başkan Güler, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve birçok ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremin ilk dakikalarından itibaren bölgeye yardım göndermek için tüm birimlerini seferber etti. Sosyal medya hesabı üzerinden depremzedeler için yardım paylaşımda da bulunan Başkan Güler’in çağrısına kısa sürede Ordululardan büyük destek geldi. Büyükşehir Belediyesi binasında toplanan yardımlar Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından tek tek ayrılıp kolilere doldurularak yola çıkarılmak üzere hazır hale getirildi.

Haberin Devamı

169 TIR yardım toplandı

Başkan Güler’in bu çağrısı ile başlayan yardım seferberliği kapsamında Ordu’dan Ordulu vatandaşların iş birliği ile kamu kurum ve kuruşlarında toplanan çadır, yatak, yastık, yorgan, uyu tulumu, tıbbi malzeme, mutfak seti, battaniye, ısıtıcı, kıyafet, gıda, su, bebek maması, bebek bezi, hijyen ürünleri, yakacak vb. ürünlerden oluşan 169 tır ve kamyon yardım malzemesi toplanarak bölgeye gönderildi.

Depremin duyulması ile ilk olarak Başkan Güler’in talimatları ile gelişmiş malzeme ve teçhizatlardan oluşan Ordu Büyükşehir Belediyesi Arama-Kurtarma ekibi bölgeye sevk edildi. Arama kurtarma ekipleri görev yaptıkları sürede çok sayıda canın kurtarılmasını sağladı.

Başkan her fırsatta bölgede

Depremin yaşandığı ilk andan itibaren Ordu Büyükşehir Belediyesinin tüm imkânlarını seferber ederek bölgede günlük yaşamın normale dönmesi için adeta üs kurulmasını sağlayan Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan illeri ziyaret ederek depremzedelerle bir araya geldi. Başkan Güler, süreç içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgede yaptığı ziyaretlere de eşlik etti.

44 Adet konteyner gönderildi

Haberin Devamı

Depremzedelerin mobil mutfak tırı ile yemek, su tankerleri ile su ihtiyacını karşılayan Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, deprem sonrası en büyük sorunlardan biri olan barınma ihtiyacını da gidermek amacı ile hazır bulundurduğu 44 adet konteyneri deprem bölgesine gönderdi.

Deprem bölgesinde her türlü su ihtiyacının giderilmesi için çalışma yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) şimdi ise konteyner kentlerin altyapısının inşası için önemli işlere imza attı. Kurulumu yapılan konteyner kentlerde ve hali hazırdaki çadır kentlerde de görevde olan OSKİ, yaşanan su arızaların giderilmesi için bakım ve onarım çalışmalarına da ihmal etmedi.

6 bin kişiye hizmet verildi

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı boyunca Adıyaman’da yaptığı çeşitli hizmet ve etkinlikler ile depremzedenin yanında oldu. Görev dağılımı neticesinde Ordu Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman’da her gün 6 bin kişinin sorumluğunda Adıyaman Üniversitesi Yerleşkesinde hizmet verdi. Bu anlamda Ordu Büyükşehir Belediyesi sahur ve iftar yemeklerinin organizasyonundan çeşitli etkinlik ve hizmetlere kadar her türlü çalışmayı yürüttü.

Haberin Devamı

Ordu Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda önemli ve anlamlı bir karar alındı. Adıyaman ile Ordu’nun kardeş şehir olması için karar görüşüldü. Meclis tarafından görüşülen bu anlamlı karar oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir’in özel misafirleri

Büyükşehir Belediyesi “Şehrime Hoş geldin” projesi kapsamında deprem bölgesinden Ordu’ya gelen vatandaşları yaşadığı travmayı bir nebze de olsa atlatmalarını sağlamak için çeşitli etkinlikler düzenledi.

Ordu’nun yüreği deprem bölgesindeydi

Ordu’nun yüreği deprem bölgesindeydi

Büyükşehir depremden etkilenen çocuklar için seferber oldu

Depremin yaralarını sarmak için bölgede seferber olan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kırsal mahallelerdeki çocukların ayağına gitti. Ordu’dan deprem bölgelerine gönderilen oyuncakları kırsal mahallelerdeki çocuklara ulaştıran Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) aracılığıyla da çocukları ve ailelerini tiyatro ile buluşturdu.

Haberin Devamı

Her gün farkı çadır kent ve kırsal mahallelerde oyunlar sergileyen tiyatro oyuncuları sergilendikleri çeşitli oyunlarla çocukların yüzünü güldürdü. Meddah Abiyle Hikâyeler, İbiş ile Memiş, Karagöz-Hacivat (hayal perdesi), Palyaço Dans Öğreniyor, Nasrettin Hocayla Kıssadan Hisseler, Fındıkgiller ve Kel Oğlan oyunları ile eğlenen çocuklar programlara yoğun ilgi gösterdi.

Ordu’nun yüreği deprem bölgesindeydi

Mobil mutfak hergün depremzede ve çalışanlar için sıcak yemek çıkardı

Depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesinde hizmet veren Ordu Büyükşehir Belediyesinin Mobil Mutfak Tırı ilk günden itibaren sıcak yemek ihtiyacını karşıladı. Mobil mutfak tırına ulaşamayan, kırsal mahallerde bulunan depremzedelere ise gezici araçlar ile yemeklerin dağıtımı gerçekleştirildi.

Ordu’nun yüreği deprem bölgesindeydi

Büyükşehir tüm ihtiyaçlar için seferber oldu

299 personel, 226 araç ve iş makinası ile deprem bölgesinde yaraları sarmak için hummalı bir çalışma gerçekleştiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, yardımları ulaştırmakla kalmayıp deprem bölgesinde alt ve üst yapıdan su teminine, cenaze hizmetlerinden temizliğe kadar bölgede her türlü ihtiyacın giderilmesine yönelik çalışma yürüttü.

Ordu’nun yüreği deprem bölgesindeydi

Ordu büyükşehir belediyesinin teknik ekibi deprem bölgesinde hasar tespit çalışmalarına destek verdi

Ordu Büyükşehir Belediyesinin mimar, mühendis, inşaat teknikerlerinden oluşan 12 kişilik ekibi Malatya ve Kahramanmaraş illerinde hasar tespit çalışmalarına destek verdi. Depremin ilk anından itibaren tüm Türkiye gönül gönüle, el ele vererek “Türkiye tek yürek” diyerek çalışma başlattı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler de bu zincire katılarak bütün ekiplerini deprem bölgesi için seferber etti. 

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve “asrın felaketi” olarak nitelendirilen iki büyük depremin ardından bölgeye hareket eden Proje ve İnşaat Dairesi Başkanlığına bağlı 12 kişilik ekip de bölgede hasar tespit çalışmalarına katıldı.