Gündem Orhan Miroğlu kimdir, aslen nereli? AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu kaç yaşında?

Orhan Miroğlu kimdir, aslen nereli? AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu kaç yaşında?

24.03.2021 - 15:36 | Son Güncellenme:

Orhan Miroğlu'nun biyografisi gündemde araştırılıyor. Bugün AK Parti MKYK listesi açıklandı. Orhan Miroğlu, 75 kişilik AK Parti MKYK listesinde yer aldı. Peki AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu kimdir? İşte Orhan Miroğlu'nun yaşamı...

Orhan Miroğlu kimdir, aslen nereli AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu kaç yaşında

Orhan Miroğlu, AK PARTİ MKYK listesinde yer aldı. Miroğlu'nun yaşamı ile ilgili detaylar ise araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki AK Parti MKYK üyesi
Orhan Miroğlu kimdir, kaç yaşında?

Haberin Devamı

ORHAN MİROĞLU KİMDİR?

11 Mart 1952 tarihinde Mardin Gelinkaya’da doğdu. Baba adı İsmail, anne adı Behiye’dir.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu.

12 Eylül 1980 Askeri darbesinde tutuklandı ve 1988 yılına kadar Diyarbakır Cezaevinde tutuklu kaldı.

1992 yılında Kürt aydını ve yazar Musa Anter ‘e düzenlenen suikasttan yaralı olarak kurtuldu.1992’den itibaren tedavi amacıyla geldiği Ankara’da yaşıyor.

Tarih ve toplumsal hafıza üzerine yazılmış ayrıca anı türünde kaleme alınmış 10 kitabı bulunmaktadır. Ulusal medyada köşe yazıları yazan Miroğlu Star Gazetesinde halen yüzleşme adını verdiği köşesinde yazılarına devam etmektedir.

Birçok STK’dan insan hakları ve temel özgürlükler konusundaki katkılarından dolayı ödül alan Miroğlu, Uluslararası Af Örgütü üyesidir. Aynı zamanda Stratejik Düşünce Enstitüsü’nün Tarih ve Toplumsal Hafıza Koordinatörlüğünü yürütmektedir.

Haberin Devamı

25.Dönem Mardin Milletvekili seçildi.

Çok iyi düzeyde Arapça ve Kürtçe, orta seviyede İngilizce bilen Miroğlu, Canan Miroğlu ile evli olup Hiwa ile Zerdeşt adında 2 çocuk babasıdır.