Gündem Orman yangınında paniğe kapılan tatilcilerin yakınlarına görüntülü ikna

Orman yangınında paniğe kapılan tatilcilerin yakınlarına görüntülü ikna

28.07.2023 - 10:10 | Son Güncellenme:

Antalya'nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangınından haberdar olan bölgedeki tatilcilerin paniğe kapılan yakınları, dron ve kamera görüntüleri ile bölgenin güvenli olduğuna ikna ediliyor.

Orman yangınında paniğe kapılan tatilcilerin yakınlarına görüntülü ikna

Kemer'de 24 Temmuz günü saat 21.00 sıralarında çıkan ve bugün 5’inci günde de devam eden orman yangınıyla mücadele sürüyor. Havadan helikopter ve uçakların yanı sıra, karadan ormana yeni yollar açılarak arazözlerle müdahale edilen yangını, turizm tesislerinde tatil yapan turistler de yakından takip ediyor. Turistler denizde yüzerken su alan helikopter ve uçakların görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaşınca yakınları paniğe kapıldı.

Haberin Devamı

Orman yangınında paniğe kapılan tatilcilerin yakınlarına görüntülü ikna

Kemer ilçesindeki acenteler ve otelleri arayan tatilcilerin yakınları, yangınla ilgili bilgi almaya başladı. Telefon trafiğine yoğun mesai ayıran turizmciler ve acenteler, çareyi bölgeyi havadan görüntüleyip, arayanlara göndermekte buldu. Yangınla ilgili bir endişeleri olmadığını belirten Kemer Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, "En başından bu yana çok büyük bir endişe yaşanmadı. Tatilci ve turizmciyi etkileyen bir konumuz yok. Misafirler panik yaşamış olabilir. Denizde helikopter ve uçaklar su alıyor. Yüzerken misafirler izliyor. Tedirginliği olabilir. Haklı olabilirler ama açıklıyoruz" dedi.

REZERVASYON İPTALİ YOK

Acentelerin kendilerini arayıp bilgi almak istediğini de belirten Yorulmaz, olumsuz bir durum olmadığını acente yetkililerine bildirdiklerini söyledi. Panik nedeniyle rezervasyonlarda iptal olup olmadığını da anlatan Yorulmaz, "Bizde herhangi bir iptal yok. Akışımız devam ediyor. Otelci arkadaşlarımız da burada görev alan tüm personel de yiyecek ve içecek konusunda hassasiyet gösteriyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Orman yangınında paniğe kapılan tatilcilerin yakınlarına görüntülü ikna

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kemer Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mehmet Akbaba da yangın nedeniyle panik yaşayanların ilçede tatil yapan turistler olmadığını, daha çok yakınları olduğunu söyledi. Akbaba, olumsuzluk olmadığını anlatmak için başvurdukları yöntemi ise şöyle anlattı:

Daha çok panik yaşayanlar, tatilcilerimizin memleketlerindeki yakınları. Bizler de onları ikna için video çekerek gönderiyoruz. Dron ile görüntüler çekip, gönderdik. Güncel durumla ilgili de sürekli bilgi veriyoruz. Yangının tesislere uzaklığını gösteriyoruz. Hatta bazı tatilcilerimiz denizde yüzerken hemen yakınlarından su alan helikopterleri çekip, sosyal medyalarında paylaşıyor. Hatıra olarak. Tatillerini engelleyen bir durum yok.

​Akbaba, rezervasyon iptali olmadığını, misafirlerin tatillerine devam ettiğini, yeni tatilcilerin de bölgeye gelişlerinin sürdüğünü vurguladı.