Gündem Osmaniye’de depremzedeler tren vagonlarında misafir ediliyor

Osmaniye’de depremzedeler tren vagonlarında misafir ediliyor

12.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Depremlerin yıkıma neden olduğu 10 ilden biri olan Osmaniye’de bazı bölgelerde enkaz kaldırma çalışmalarına başlanılırken, bazı bölgelerde ise kurtarma çalışmaları sürüyor.

Osmaniye’de depremzedeler tren vagonlarında misafir ediliyor

OSMANİYE DHA - Evleri hasar gören ve yıkılan depremzedelerden bir kısmı AFAD tarafından kentin farklı noktalarına kurulan çadırlarda kalırken, bazıları ise Osmaniye Tren İstasyonuna konuşlandırılan yataklı 14 vagonda misafir ediliyor. Depremin ilk günü bölgeye gelen vagonlara yerleştirilen depremzedeler burada barınma, yeme, içme ve elektrik sorunu yaşamıyor. Gün içerisinde vagonlara gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı psikososyal destek ekipleri depremzedelerin tüm ihtiyaçları için tek tek ilgileniyor.

Haberin Devamı

Yaşadığı korku dolu anları anlatan bir vatandaş, “Evimizde ufak tefek şeyler var ama can kaybı yok, mal önemli değil. Şu anda da tren vagonlarında kalıyoruz. Allah razı olsun hükümetimizden, devletimizden” dedi. Gece uykuda gelen depremle sarsıldıklarını söyleyen başka bir depremzede ise, “Buna şükür, ölüm yok. Allah binlerce şükür olsun, çıktık. Tabi zorlandık, korktuk. Allahtan gelene boynumuz kıldan ince. Allah razı olsun biz deprem sonrasında tren garına geldik” diye konuştu.

Depremden etkilenen çocuklar da çok korktuklarını belirterek yaşadıkları o anları anlattı. Çocuklar tren garındaki vagonlarında arkadaşları ile ya da telefon ve oyuncakları ile oyunlar oynayarak vakit geçirdiklerini ve rahat olduklarını ifade etti.

Haberin Devamı

115 cami depremde yıkıldı

Osmaniye’de, deprem felaketi sonrası bugüne kadar yapılan incelemede, 339 binanın yıkıldığı tespit edildi. Enkaz altından 877 kişinin cansız bedenleri çıkarılırken, 2 bin 362 kişi de yaralandı. Kentte enkazda arama- kurtarma çalışmaları sürdürülürken, camilerde de yıkımlar oldu. İl genelindeki 267 camiden 115’i yıkıldı. Cevdet Sunay Caddesi’ndeki tarihi Envar-ül Hamit Camii de kısmen yıkıldı; müftülük misafirhanesi, toplantı salonu ve şadırvan da hasar gördü.