Gündem Otizm nedir? 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü önemi nedir?

Otizm nedir? 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü önemi nedir?

01.04.2021 - 12:46 | Son Güncellenme:

Otizm ile ilgili araştırmalar gündem yer alıyor. 2 Nisan tarihi Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak geçiriyor. Otizm Farkındalık Günü'ne yaklaşırken otizm ve Dünya Otizm Günü ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki otizm nedir? İşte 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü ile ilgili detaylar...

Otizm nedir 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü önemi nedir

Otizm nedir? sorusunun cevabı merak ediliyor. 2 Nisan tarihi “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak Birleşmiş Milletler tarafından ilan edildi. 2 Nisan tarihine kısa bir süre kala Dünya Otizm Farkındalık Günü'nün anlamı araştırılıyor. Peki 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü önemi nedir?

Haberin Devamı

OTİZM NEDİR?

Otizm Spektrum Bozukluğu; belirtileri yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkan nörogelişimsel bir bozukluktur. Otizmin sebebi halen bilinmemekle birlikte tıbbi araştırmalar genetik faktörler ile birlikte çevresel faktörlerin de rolü olabileceğini göstermektedir. Otizm, ne kadar erken yaşta tanınır ve uygun bir şekilde yönlendirilirse, tedavisinde o kadar olumlu sonuçlar alınan bir bozukluktur.

DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ÖNEMİ NEDİR?

2 Nisan, Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir. 2 Nisan’da başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılması ile erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmiştir.