Gündem Özdağ, İstiklal Yolu Yürüyüşü’nü tamamladı

Özdağ, İstiklal Yolu Yürüyüşü’nü tamamladı

11.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın 28 Ağustos’ta Kastamonu İnebolu’dan başlattığı İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü, Ankara Akyurt Şehitler Çeşmesi’nde tamamlandı.

Özdağ, İstiklal Yolu Yürüyüşü’nü tamamladı

Özdağ, “100. yılı görmek istemeyen, kutlamak istemeyen veya bağımsızlığımıza göz dikenlere buradan söylenecek bir sözümüz var; cumhuriyetimiz kolay kurulmadı ve asla yenilmeyecek” dedi.Yürüyüşün ardından Anıtkabir’in yakınındaki Anıt Park’ta basın mensuplarına açıklama yapan Özdağ, özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

“Yürüyüşümüzün her kilometresinde İstiklal Harbi’nde bundan 101, 102, 103 sene önce bu yolda, cepheye silah ve cephane taşıyan atalarımızın mübarek nefeslerini hissettik, hissederek yürüdük. Bu yürüyüş aslında bir spor faaliyeti değil, bu yürüyüş cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız gerçeğini ortaya koymak amacıyla düzenlenmiş bir anma faaliyetiydi. Bu yolda, bizimle birlikte yürüyen memleketin her köşesinden gelen, yolda bizi karşılayan ve uğurlayan ve özellikle güven içerisinde yürümemizi sağlamak için ellerinden gelen her şeyi yapan jandarma ve polis kardeşlerimize de teşekkürlerimi iletiyorum.” Özdağ ve partililer, ardından Anıtkabir’i ziyaret etti. Özdağ, Atatürk’ün mozolesine çiçek bıraktı.