Gündem Özel, A Takımını belirliyor

Özel, A Takımını belirliyor

11.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Parti Meclisi (PM) bugün ilk toplantısını yapacak. Genel Başkanı Özgür Özel’in A Takımını yani yeni MYK’sını PM’ye sunup, oylatabileceği belirtiliyor. Özel’in MYK’sını tümüyle yeni isimlerden oluşturacağı, tek istisna olarak daha önce MYK’da görev almış Selin Sayek Böke’yi A Takımı’na taşıyacağı belirtiliyor.

Özel, A Takımını belirliyor

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Özel’in A Takımı gölge kabine gibi çalışacak. Bunun için MYK’da yeni yapılandırmaya gidilerek, üye sayısının artırılabileceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı için Gökan Zeybek’in adı dillendirilirken, kulislerde Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, İstanbul Milletvekilleri Özgür Karabat ve Suat Özçağdaş, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Hikmet Erbilgin, İzmir Milletvekilleri Deniz Yücel ve Murat Bakan, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in yanı sıra hukukçu Hüseyin Can Güner, iktisatçı Pınar Uzun Okakın, Sevgi Kılıç, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin eski Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, dış politika uzmanı Prof. Dr. İlhan Uzgel, Askeri Casusluk davasından bir süre tutuklu kalan emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu da yeni MYK’da görev alabilecek isimler olarak sıralanıyor.

Kılıçdaroğlu’nun anonsçusu işten çıkarıldı

Haberin Devamı

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yılladır gittiği il ziyaretlerinde anonsçuluğunu ve ses teknisyenliğini yapan Barış Bozkurt’un işine son verildi. Bozkurt, CHP Genel Merkezi’nde 29 yıldır görev yapıyordu. Alınan kararın gerekçeleri arasında Özgür Özel’in kurultay salonuna girişi sırasında “Merhaba” parçasının çalınmaması da gösterildi.

CHP’li vekiller ‘adalet’ nöbetinde

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, TİP Milletvekili Can Atalay hakkındaki kararını “darbe girişimi” olarak nitelendiren CHP’li vekillerin Meclis’te “adalet nöbeti” altında başlattıkları Genel Kurul’u terk etmeme eylemi sürüyor. Perşembe gecesi başlayan eylem çerçevesinde her gün en az 20 CHP milletvekili Genel Kurul salonunda olacak. Partinin grup yönetimi ilk etapta salı gününe kadar nöbet tutacak vekilleri belirledi ve nöbet çizelgesi hazırladı. Özel de eylemin ilk günü Genel Kurul’a gelerek vekillere destek verdi. Özel, “Biz eylemi kesintisiz olarak ikinci bir karara kadar sürdüreceğiz” dedi. 

Avukatlar AYM için 14 km yürüdü

ANKARA Milliyet - Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Ankara Barosu, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkındaki suç duyurusunu “Hukukun Üstünlüğü Yürüyüşünde” protesto etti. Sıhhiye Adliyesi’nden Ahlatlıbel’e 14 kilometrelik bir yürüyüşü gerçekleştiren avukatlar, “Savunma susmadı, susmayacak” sloganları ve ellerindeki Anayasa kitapçıklarıyla Yargıtay girişine ulaştı. Ankara Baro Başkanı Mustafa Köroğlu, “AYM kararlarının uygulanmadığı bir yerde hukuktan bahsedemezsiniz” dedi. Avukatların yürüyüşüne destek veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel de “Anayasa’yı yok saymaya başlamak, esas Anayasa’dan en çok gücü ve yetkiyi alanın sorunudu” dedi.