Gündem ‘Özel ekonomi bölgesi’ sözü

‘Özel ekonomi bölgesi’ sözü

25.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır’ı özel ekonomi bölgesi ilan edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu “Tarım ve hayvancılığa dayalı tesisler kurulacak. Kafkaslar ve Orta Doğu’nun yıllık et ihtiyacı 25 milyar dolar. Bu pazarın en güçlü aktörü olacağız” dedi.

‘Özel ekonomi bölgesi’ sözü

DENİZ BAŞLI- DİNÇER AKTEMUR Ardahan DHA - CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Ardahan’a geldi. PTT kavşağında düzenlenen “Millet Buluşması”nda halka seslenen Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki 85 milyon insana güvendiklerini ve halk için çalışacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi: “Gençler, biliyorum bazen KPSS’yi kazanıyorsunuz, mülakatta eleniyorsunuz. Onu kaldıracağım. Kadınlar, ev kadınları sizin de bir sosyal güvenliğiniz yok. Primsiz, aile destekleri sigortası desteklerini getireceğiz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, her evde huzurun, bereketin olduğu bir düzeni getireceğiz. Devlet yanınızda olacak, birilerine muhtaç etmeyecek. Dışardan et, canlı hayvan, arpa, yulaf getiriyorlar. Bu ülkenin ovaları, tarlaları, çalışan insanları yok mu, hepsi var. Onlar ‘beşli çete’lere çalışıyorlar, onlara 418 milyar doları aktardılar. 418 milyar doları söke söke alacağım ve halka vereceğim.”

Haberin Devamı

Ardahan’a Sahara Tüneli ve Doğu Ekspresi sözü veren Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet’in 100. yılında 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız, köy okullarının tamamını açacağız. Ardahan söz, Sahara Tüneli, Doğu Ekspresi buraya gelecek. Çiftçi kazanacak, üretici kazanacak. Erzurum’dan başlayıp Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır’ı kapsayan bölgeyi özel ekonomi bölgesi, tarım ve hayvancılık bölgesi ilan edeceğiz. Tarım ve hayvancılığa dayalı büyük sanayi entegre tesisler kurulacak. Kafkaslar ve Orta Doğu’nun yıllık et ihtiyacı 25 milyar dolar. Bu pazarın en güçlü aktörü olacağız” ifadelerini kullandı. 

‘Özel ekonomi bölgesi’ sözü

Kılıçdaroğlu dün İmamoğlu ve Yavaş ile Ardahan’da miting yaptı. Coşkulu bir kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu daha sonra Kars’a geçti.

Haberin Devamı

‘Kayyumlara son vereceğiz’

Ardahan’dan Kars’a geçerek Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, devlette liyakatı sağlayacaklarını vurgulayarak “İşi ehline vereceğiz. Bu ülkenin her karış toprağına demokrasiyi getireceğiz, düşünceyi ifade özgürlüğünü, huzuru, barışı getireceğiz. Demokrasinin önündeki en büyük engel kayyum uygulamasına da son vereceğiz” dedi. GATA’yı yeniden açacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Ordumuzun hastanelerini ellerinden aldılar. O hastanelerin tamamını yeniden şanlı ordumuza vereceğiz. GATA’yı yeniden açacağız” diye konuştu. 

Yavaş da “15 Mayıs’ta Genel Başkanımızı külliyeye değil, Çankaya’ya konfetiler eşliğinde yolcu edeceğiz” ifadelerini kullandı. İmamoğlu ise, “İstanbul seçimlerinde 13 bin oyu yeterli görmediler. Milletimizin elinden seçimi almaya kalktılar. İkinci seçimde 806 bin oyluk okkalı bir demokrasi tokatı attı onlara. Milletin iradesine set vurulan hiçbir girişimi kabul etmeyiz. Kars’ta da seçimin kazanan birinden alınmasına, kayyum atanmasına karşıyız” dedi. - Kars DHA

‘Özel ekonomi bölgesi’ sözü

‘Emekliler bankada 15 bin lirasını görecek’

Kars’tan Uşak’a geçen Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda halka seslendi. Kılıçdaroğlu, “Emeklilerimiz, sizi unuttuğumu sakın düşünmeyin. 2015’ten itibaren emeklilere bayramda asgari ücret kadar ikramiye verilmesini savundum. İtiraz ettiler, ‘Para yok’ dediler. Mecbur oldular. Ufak bir rakam verdiler. Ama benim hedeflediğimi vermiyorlar. ‘Asgari ücret kadar vereceksiniz’ dedim. Önümüzde Kurban Bayramı var. Kurban Bayramı’nda tüm emekliler bankaya gidecekler, 15 bin liralarını görecekler. Hemen koro halinde bağırdılar. Parayı nereden bulacaksın. Sen 5’li çeteye para bulabiliyorsun da ben millete mi para bulamayacağım. O 5’li çetenin kaçırdığı bütün paraları getireceğim” dedi. Ayrıca Kılıçdaroğlu, iki yıl içinde Suriyelileri ülkelerine göndereceklerini söyledi.