Gündem Özel ve İmamoğlu metro hattı açılışına katıldı

Özel ve İmamoğlu metro hattı açılışına katıldı

16.03.2024 - 16:48 | Son Güncellenme:

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının 1. etabının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Özel ve İmamoğlu metro hattı açılışına katıldı

CHP Genel Başkanı Özel, "Türkiye'de her tartışma su kaldırır ama iki hesap şaşmaz. Bunlardan bir tanesi; altın hesabı şaşmaz. Bir şehre hizmet tartışılıyorsa, orada da ne kadar metro yaptığının hesabı şaşmaz. Birileri İstanbul'a hayran olduklarını, hizmetkar olduklarını, hizmet etmeye geldiklerini söyleyip, görevlerinden sonra 'Biz bu kente ihanet ettik, bunda benim de suçum var' demişken; o birilerinin 25 yılda İstanbul'a yaptıklarının neredeyse o kadarından fazlasını 5 yılda İstanbul'a yapan Ekrem başkanımızla ne kadar övünsek azdır" dedi. Özel, Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum'a da göndermede bulunarak "İstanbul'a yaptığı 65 kilometre metroyu, bir koridorda adımlayarak, kilometreyle adımı birbirine karıştırarak küçük göstermeye çalışanlar şuraya baksın: Kimse senin adımına bakmaz. Gerçek rakamlara bakar, görür ve hakkı teslim eder. Bak senin adımın o kadar ama Sancaktepe'ye bak; coşku ne kadar" diye konuştu.

Haberin Devamı

“2017 YILINDA BU HATTIN SÖZLEŞMESİNİ NEDEN İPTAL ETTİNİZ"

İmamoğlu ise konuşmasında, “Yerin altında aylarca, günlerce, yıllarca işine koşan mühendisine, emekçi dostlarımıza yürekten teşekkür ederiz. 2017 yılında bu hattın sözleşmesini imzalayarak süreci başlatan bizden önceki İBB yönetimidir bu doğru. Onlar işi başlattılar, ihaleyi yaptılar kendilerine teşekkür ediyorum. Ama kendilerine 16 milyon İstanbullu adına bir soru da sormak zorundayım. 2017’nin başında sözleşmesi imzalanmış olan bu projeyi, sadece 8-9 ay sonra niye durdurdunuz? 16 milyon İstanbullu, bunun sebebini bilmek zorundadır. Bir metro projesinin durdurulması, normal bir şey değil. İzah edilmesi, sorgulanması gereken konudur. 5 yılda, 10 metro hattı yaptık biz; bir tanesine bir gün bile ‘stop’ demedik. 5 yıl boyunca hepsine tam yol ileri dedik. Hiç durdurmadık. Ama onlar, hükümet kendilerinde. Hani diyor ya, ‘Hükümet bizde, yerel yönetim bizde olursa hizmet gelir.’ Hükümet kendilerinde, ilçe belediyeleri kendilerinde, Büyükşehir Belediyesi kendilerinde, ama stop ettiniz 10 metronun hepsini" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Özel ve İmamoğlu metro hattı açılışına katıldı

ELİNDE KURAN’I KERİMLE TEPKİ GÖSTERDİ

İmamoğlu’nun konuşması sırasında bir kadın elinde Kuran-ı Kerim’le tepki gösterdi. Kuran’ı kaldırarak ‘Sizi çarpacak’ diyen kadına İmamoğlu’nu dinlemeye gelenler tepki gösterdi. İmamoğlu, kadını yuhalayan kalabalığı sakinleştirmeye çalışarak, “Bana hediye etmek istersen alırım Kur'an-ı Kerim'i senden. Tamam. Sakin, sakin. Ablamız, aldanmış bir ablamız. Ablamız aldanmış bir ablamız. Sakin, sakin. Elinde Kur’an-ı Kerim'le iftira atmak, günahların en büyüğü. Allah ona yardım etsin" dedi.

Konuşmaların ardından; Özel, Çelik, İmamoğlu ve beraberlerindeki heyet, Çekmeköy- Samandıra hattının açılışını gerçekleştirip, hattı deneyimledi. İmamoğlu, hattın 15 gün ücretsiz olacağını duyurdu.