Gündem ‘Özgürlük bize altın tepside sunulmadı’

‘Özgürlük bize altın tepside sunulmadı’

17.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin sıkıntılı dönemlerin ardından bugünlere geldiğini vurgulayan Erdoğan, “Hangi kazanımın hangi bedeller ödenerek elde edildiğini milletimiz biliyor. Tek parti faşizmi kalıntısı zihniyet, terör örgütü uzantılarıyla el ele vererek pusuda beklediğini her fırsatta ispatlıyor” dedi.

‘Özgürlük bize altın tepside sunulmadı’

Erzurum DHA  - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin Erzurum’da düzenlediği mitinginde vatandaşlara seslendi. Konuşmasına 2017 yılında yaşamını yitiren sanatçı İbrahim Erkal’ın “Erzurum’a gel” şarkısıyla başlayan Erdoğan, 14-28 Mayıs seçimlerindeki destekleri dolayısıyla Erzurumlulara teşekkür etti. Alandaki “Good evening, good night Özgür Efendi” ve “Konuşur tüm alem, bize gelir nay nay. Seninle varım canım, gerisine bay bay” pankartlarını okuyan Erdoğan, “Şartlar ne olursa olsun, yari bildiği ülkesine, milletine hizmet eden Erzurumlunun gönlü daima hoş olmuştur. Üstelik Erzurumlu bu sancak nöbetini tam bin yıldır en küçük bir aksamaya meydan vermeden tutmaktadır. Asırlarca ata yurtlarından gelen milyonlarca insanımızın Anadolu’ya giriş kapısı hep Erzurum olmuştur” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Alanda 40 bin kişi olduğunu belirterek “Cumhuriyet’imizin kurucu şehirlerinden biri olan Erzurum’un, Türkiye Yüzyılı’nın da lokomotifliğini üstleneceğinden şüphe duymuyorum” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: 

MEDENİYET DAVASI: AK Parti ve Cumhur İttifakı, bu milletin kökü Peygamber Efendimize ve milletimizin binlerce yıllık tarihine uzanan bir medeniyet davasının bugünkü temsilcileridir. Bizim talip olduğumuz tek miras işte bu medeniyet davası mirasıdır. Bu dava öyle büyük bir mirastır ki; onu ancak layıkıyla taşıyabilecek olanlar üstlenebilir. 

Milletimizin bu kutlu davasının birilerince pazarlık masalarında meze yapılmasına gönlümüz razı gelmez. Kimsenin şahsıyla meselemiz yoktur. Üzüntümüz, kazanarak davasına katkıda bulunmak yerine sırf pazarlıkta el yükseltmek için kaybettirme anlayışıyla altılı masalara oturanlaradır. 

Haberin Devamı

ZORLUKLARA GÖĞÜS GERDİK: Türkiye, bizden önceki nesillerle başlayıp bizimle devam eden bizden sonraki nesillerin bir kısmının da yaşadığı sıkıntılı dönemlerden geçerek bugünlere geldi. Bugün doya doya teneffüs ettiğimiz özgürlük ortamı, birileri tarafından bizlere altın tepside sunulmadı. Hangi kazanımın hangi bedeller ödenerek elde edildiğini milletimiz gayet iyi biliyor. Hele hele dadaş çok daha iyi biliyor. Darbeden terör saldırılarına, sokak olaylarından partimizin kapatılma davasına kadar nice zorluklara göğüs gerdik, nice badireler atlattık. Son olarak 15 Temmuz darbe girişiminde 253 şehidimizin kanı pahasına istikbal ve istikbalimize sahip çıktık. Kazanımlarımızın elitler başta olmak üzere birilerini hâlâ rahatsız ettiğini, olaylara aklıselimle bakan herkes görebiliyor. Tek parti faşizmi kalıntısı zihniyet, terör örgütü uzantılarıyla el ele vererek pusuda beklediğini her fırsatta ispatlıyor. 

‘Emekli ikramiyeleri 2-5 Nisan’da yatacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde ‘Türkiye Yüzyılı’nın Emekçileri İftar Programı’na katıldı. Erdoğan, burada “Biz görev aldığımız her yerde çalışanların haklarının teslimi için çaba harcadık. Memurlarımızın aylıklarında yüzde 50’ye yakın artış sağladık. Aynı şekilde katlanarak artan emekli sayımıza rağmen emeklilerimizin ücretlerinde de çok önemli iyileştirmeler yaptık. Bayram ikramiyesi uygulamasını getirerek emeklilerimize bayram sevinci yaşattık. Her bir emeklimize tek seferlik 5’er bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde yüzde 50 artışa gittik. Ramazan ikramiyelerini 2-5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız” dedi.

Yazarlar