Gündem Palalı Sabri’nin fuhuş davası başladı! Mahkemeden akılalmaz talep

Palalı Sabri’nin fuhuş davası başladı! Mahkemeden akılalmaz talep

07.09.2022 - 16:48 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı olaylarında eylemcilere elindeki pala ile saldıran ve “Palalı Sabri” olarak tanınan Sabri Çelebi ve kardeşleri hakkında açılan fuhuş davasının ilk duruşması yapıldı. Mahkemede firari konumda olan Sabri Çelebi’nin avukatının talebi dikkat çekti.

Palalı Sabri’nin fuhuş davası başladı Mahkemeden akılalmaz talep

Gezi Parkı eylemlerinde göstericilere palayla saldırmasıyla gündeme gelen ve “Palalı Sabri” olarak bilinen Sabri Çelebi hakkında, “fuhuşa teşvik etmek, aracılık etmek veya yer temin etmek”, “suç örgütü kurmak” ve “insan ticareti yapmak” suçundan dava açılmıştı. Açılan davanın ilk duruşması bugün İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya 5’i tutuklu 3’ü tutuksuz 8 sanık katıldı. Sabri Çelebi’nin de arasında olduğu iki firari sanık ise duruşmaya katılmadı.

“SABRİ İLE ARAM AÇIK”

Haberin Devamı

Duruşmada ilk olarak firari sanık Sabri Çelebi’nin kardeşi olan tutuklu sanık Hüseyin Çelebi savunma yaptı. Kardeşinin bir mekanında 2015 yılına kadar çalıştığını anlatan Çelebi, “2015 yılında devlet memurluğuna geçiş yaptım. O zamandan sonra şirketle hiçbir bağım ve ilişkim kalmadı. Zaten son birkaç yıldır Sabri ile aram açık olduğu için görüşmüyorum. Dubai’de olduğunu biliyorum ancak açık adresini bilmiyorum” dedi.

“KİMSENİN PASAPORTUNA EL KOYMADIM”

Dosyadaki 62 müşteki kadını tanımadığını söyleyen Çelebi, “Kendilerini tanımıyorum. Aleyhimdeki beyanlarını kabul etmiyorum. Kimseyi otele yerleştirmedim. Kimseyi dövmedim. Burada bir kısım mağdurenin zorla tutulduğu, pasaportlarına el konulduğu, fuhuşa zorlandıkları yönündeki iddiaları kesinlikle kabul etmiyorum” dedi. Tutuklu sanık Mehmet Emin Çelebi ise, restoranlardan birinin işletmecisi olduğunu söyleyerek, duruşmaya gelen mağdur Ahlam O.’yu tanımadığını söyledi. Ağabeyi Sabri Çelebi’nin nerede olduğunun sorulması üzerine Mehmet Emin Çelebi, “Sabri 4 yıla yakın zamandır yurtdışındadır. O tarihten sonra Türkiye’ye hiç gelmedi” dedi.

SABRİ ÇELEBİ’DEN ‘GÜVENCE’ TALEBİ

Haberin Devamı

Duruşmada söz alan firari sanık Sabri Çelebi’nin avukatı müvekkiline güvence belgesi verilmesini talep ederek, “Tutuklanmaması yönünde mahkemece güvence belgesi verilmesini talep ediyoruz. Belge verildiğinde kendisini hazır edeceğiz” dedi. Mahkeme heyeti avukatın bu talebi reddetti.

MAĞDURLAR ŞİKAYETÇİ OLMADI

Sanık savunmalarının ardından mağdur Ahlam O.’nun ifadesi alındı. 2014 yılında Türkiye’ye geldiğini anlatan O., “Birlikte yaşadığım erkek arkadaşım geçimimi sağlamaktadır. Herhangi bir yerde çalışmadım. Kimseden şikayetçi olmadım. Herhangi bir yerde zorla tutulmadım. Çalışmaya zorlanmadım. Pasaportuma el konulmadı. Fuhuş yapmam için kimse zorlamadı” dedi. 7 mağdur kadının avukatları da fuhuş iddiasının gerçekleri yansıtmadığını söyleyerek sanıklardan şikayetçi olmadıklarını söylediler.

DURUŞMA ERTELENDİ

Alınan savunma ve beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti firari sanıklar Sabri Çelebi ve Müslüm Çelebi hakkındaki yakalama kararının devamına karar verdi. Tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.