Gündem Para sayma soruşturması vekile uzandı

Para sayma soruşturması vekile uzandı

16.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntüleriyle ilgili açılan soruşturma sürüyor.

Para sayma soruşturması vekile uzandı

FERİT ZENGİN / HABER MERKEZİ - Soruşturma çerçevesinde görüntülerde yer alan CHP eski İstanbul İl Başkan yardımcısı Özgür Nas ve Basın Danışmanı Can Poyraz önceki gün ifade vermişti.

Haberin Devamı

Dün de İBB meclis üyesi ve İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Yaklaşık 1.5 saat ifade veren Keleş, paraların o tarihte CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı olan ve daha sonra İstanbul Milletvekili seçilen Turan Taşkın Özer tarafından kendisine verildiğini ifade etti. Keleş, İfadesinde, parayı saymadan aldığını, paraların kendisine tüm Türkiye’de parti binası alınması için toplanan bağış kampanyası paraları olduğunun söylendiğini dile getirdi. Keleş, meblağın yüksek olması nedeniyle de güvenlik için arkadaşı olan İmamoğlu şirketinde çalışan ancak CHP’de resmi görevi bulunmayan Tuncay Yılmaz’ı arayarak kendisine eşlik etmesini istediğini belirtti.

TBMM'YE YAZI GÖNDERİLECEK

Haberin Devamı

Ayrı araçlarla avukatlık ofisine gittiklerini belirten Keleş, orada bulunanların huzurunda parayı sayarak teslim tutanağı düzenlediklerini ve görüntülerin çekildiği yerin satın alınan binanın satıcısının avukatlık ofisi olduğunu vurguladı. Bu ifade üzerine savcılık paraları Keleş’e teslim eden Özer’in ifadesine başvurulmasına karar verdi. Savcılığın Özer’in ifadesinin alınması için önümüzdeki günlerde TBMM’ye yazı göndereceği öğrenildi.