Gündem Parmak bebek yaşama tutundu

Parmak bebek yaşama tutundu

06.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya’da anne karnında 28’inci haftada kalp atışlarının zayıfladığı belirlenerek sezaryenle dünyaya gelen Yiğit bebek, Atatürk Devlet Hastanesi’nde doktorlarının çabasıyla 40 gün sonra hayata tutunmayı başardı.

Parmak bebek  yaşama tutundu

Anne Sevda Çelik, bebeğini ilk gördüğünde küçüklüğü ve vücudunun her yerindeki kablolar karşısında ağladığını söyledi.

Haberin Devamı

‘Savaşçı oğlum’

Bebeğini doğumundan sonra görmediğini söyleyen Çelik, “Bana sadece bebeğin doğduğunu söylediler. 5 gün boyunca hastaneye süt getirdim. Bebeğimi ise 5’inci gün görebildim. 1 hafta sonra ise bebeğin bağırsaklarında sorun olduğu ortaya çıktı. Ameliyat edildi. O dönemde serumla beslendi. Daha sonra ise anne sütünü yavaş yavaş kabul etmeye başladı” dedi.
Bebeğini “Savaşçı oğlum” diye seven Çelik, “33’üncü gün sürpriz yaptılar, bebeğimi bana getirdiler. O güne kadar yaşama şansı düşük bir bebekti. İyileşecek mi, yaşayacak mı soruları vardı kafamızda. İnşallah birkaç gün içinde taburcu olup evimize geçeriz. Herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘900 gram doğdu’

Yenidoğan Uzmanı Dr. Hamdi Oğrağ ise Yiğit’le ilgili, Yiğit bebek 920 gram doğmuştu, şu anda 1800 gram. Boyu ise 40 santimetre. Kalpte anomali saptanmadı. Tedavileri tamamlandı. Şimdi anne sütüyle besleniyor. Yaklaşık 40 günde tüm ekibin çabalarıyla bu hale geldi. Ve birkaç gün sonra da kısmet olursa taburcu edeceğiz” diye konuştu.