Gündem ‘Partiler arası diyalog demokrasinin temel taşı’

‘Partiler arası diyalog demokrasinin temel taşı’

14.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Özgür Özel, dün DEM Partisi Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’a “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. Özel ve eş başkanlar yaklaşık 1.5 saat süren görüşmenin ardından birlikte basın mensuplarının karşısına geçip, ortak açıklama yaptı. Özel, şunları söyledi:

‘Partiler arası diyalog demokrasinin temel taşı’

MEHTAP GÖKDEMİR - “DEM Partisi’ni yeni ismiyle Genel Merkezi’nde ziyaret ettik. Siyasi partilerin arasındaki diyalog hem ülkenin demokrasisi, hem parlamentonun üretkenliği, hem de ülkedeki toplumsal barış açısından en önemli temel taşlarından bir tanesidir. Çok verimli çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiğimizi ifade etmek isterim. Bundan sonraki süreçlerde de diyaloğumuz, karşılıklı görüşmelerimiz sürecek.”

Haberin Devamı

Bakırhan da görüşmeye ilişkin olarak “Başta ekonomik kriz olmak üzere, demokrasi, Kürt meselesi, kayyumlar, çevre yani Türkiye’nin meselelerini konuştuk” dedi. Hatimoğulları’nın, “Bugün CHP’nin...” deyip kısa süre duraksadıktan sonra “eş başkanı diyesim geldi” ifadesiyle konuşmaya başlaması da CHP lideri Özel dahil herkesi gülümsetti.

Edinilen bilgiye göre yerel seçimlerin konuşulduğu ziyarette açık bir ‘ittifak’ ya da ‘işbirliği’ teklifi masaya gelmedi, ancak karşılıklı nabız yoklandı. Partiler arasında diyalog devam edecek.

‘Geçmiş olsun’ ziyareti

Özel, dün ayrıca TBMM’de fenalaşan Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez’in tedavi gördüğü hastaneyi ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı, ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Haberin Devamı

Özel daha sonra Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jurgen Schulz’u, Parti Genel Merkezi’ndeki makamında kabul etti. Özel ardından da Ankara Çankaya’da Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezini ziyaret ederek Vakıf Genel Başkanı Ercan Geçmez ile bir süre görüştü.